Zabuna na dodjeli nagrada BAFTA: Proglasili krivu pobjednicu i sve izrezali iz snimke

Screenshot: YouTube

NA DODJELI nagrada BAFTA, koju nazivaju britanskim Oscarima, dogodila se nezgodna zabuna koju gledatelji na kraju nisu mogli vidjeti na malim ekranima. Kod proglašenja pobjednice u kategoriji za najbolju glumicu u sporednoj ulozi krivo je pročitano ime, piše Independent.

Krivo proglašenje pobjednice

Prezenter Troy Kotsur, koji je 2022. osvojio nagradu za najboljeg glumca u sporednoj ulozi i prvi je gluhi glumac s Oscarom, predstavio je nominirane s prevoditeljem znakovnog jezika. Prevoditelj je pročitao ime Carey Mulligan, da bi se nakon nekoliko sekundi ispravio i rekao Kerry Condon. Nije jasno je li se zabunio Kotsur ili prevoditelj. 

Nakon krivo pročitanog imena dvoranom je krenuo žamor, ali se brzo utišao i Condon, stvarna pobjednica, brzo se probila do pozornice. "O, moj Bože! Beskrajno hvala. Ovo mi puno znači", rekla je Condon. Ona je bila nominirana za ulogu u The Banshees of Inisherin. 

Zabuna izbačena iz programa

Međutim, gledatelji nisu mogli vidjeti pogrešno proglašenje pobjednice jer je veći dio prijenosa na BBC One kanalu emitiran s vremenskom odgodom, pa je trenutak zabune izbačen iz konačnog emitiranja. 

Pročitajte više