Zadranin skupio novac da opljačkanu Ekvadorku vrati kući: "Nisam prestao vjerovati u ovaj grad"

Foto: Facebook

MNOGI su ostali dirnuti pričom Rosario R., turistice iz Ekvadora koja je nakon što je opljačkana, danima bez novca i dokumenata lutala Zadrom dok joj u pomoć nije priskočio Borut Gatara.

Zadranin velikog srca zbrinuo je nesretnu ženu i iz svog joj džepa platio hranu i smještaj, a također joj je pomogao riješiti situaciju s dokumentima kako bi se mogla vratiti kući.

Novi problem se pojavio kad se pokazalo da njena obitelj može skupiti samo pola sredstava potrebnih da joj se plati karta za Ekvador, ali Borut je i tome doskočio, te je putem svog Facebooka pokrenuo akciju Dolar za Rosario.

Hrvati su još jednom pokazali da imaju veliko srce i ostatak novca se prikupio već isti dan. U pomoć su priskočili i ljudi iz Sarajeva, Dubaija i Švicarske, a javio se i dobrovoljac koji će ju prevesti do zračne luke u Zagrebu. Rosario je čak dobila i frizuru.

"Rosario ide kući kroz par dana. Još uvijek je malo zbunjena i samo želi što prije doći doma. I dalje mislim da je ova priča misterij, ali bitno da smo je zbrinuli i pomogli joj kako smo mogli", rekao nam je Borut.

U međuvremenu smo dobili i odgovor zadarske policije koji ovdje u cijelosti prenosimo.

"Navedena strankinja nije prijavila krađu već gubitak dokumenata dakle nije oštećena kaznenim djelom, a sve okolnosti njenog boravka u Zadru još se utvrđuju stoga u ovom trenutku nemamo više informacija za javnost", javili su nam iz policije. 

Pročitajte više