Zagrebačke mažoretkinje u subotu imaju audiciju, traže nove članice

Foto: Patrik Macek/Pixsell

ZAGREBAČKE mažoretkinje, koje su dobile titulu jedinog živućeg suvenira grada, u subotu će održati audiciju za prijem novih članica u 15 sati u Palmotićevoj 30.

Zagrebačke mažoretkinje osnovane su 1993. godine, broje više od 600 članica od 3 do 25 godina te imaju do 250 nastupa godišnje. Osim u Hrvatskoj, dosad su nastupale i u mnogim zemljama u Europi, Americi i Aziji, gdje su promovirale Zagreb, a prema procjeni nizozemske agencije SPH godišnje ih vidi dvanaest milijuna ljudi. Desetak puta su dosad osvojile titulu europskih prvakinja.

Što traže od kandidatkinja?

"Brojne medalje i pehari dokaz su naše volje, upornosti i truda kako bi u što bojem svijetlu predstavili Zagreb u Hrvatskoj i u svijetu. U vrlo kratkom roku postale smo nezaobilazni simbol metropole, te zaslužile titule 'Jedini živući suvenir grada' i 'Najbolje ambasadorice Zagreba'", poručuju Zagrebačke mažoretkinje. One svojim aktivnostima stalno potvrđuju da su prave ambasadorice svoga grada i da s razlogom nose epitet simbola Zagreba.

Na audiciji koja se održava sutra ispitivat će se smisao za ritam tako što se od kandidatkinja traži da ponove ritam (pljeskanjem) koji otplješće ispitivač. Potom ispituju osnovnu predodžbu o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka koji pokazuje jedna od mažoretkinja ispred kandidatkinja) te psihofizičke predispozicije za bavljenje mažoret-plesom.

Pročitajte više