Zagrebački KIC: "Predala se cura koja nam je ukrala fotografiju"

Foto: Press

NAKON što je Kulturno informativni centar Zagreb objavio poziv ženskoj osobi koja je otuđila fotografiju Gorana Pavletića te joj je ponudio amneziju od kaznenog progona te nagradu, ona im se osobno javila.

"Budući da je riječ o dosad neviđenom činu ljubavi prema fotografskoj umjetnosti u Hrvatskoj koji je izazvao veliku, kako domaću tako i međunarodnu pozornost (oba video snimka pregledana su 65.000 puta, informacija o krađi i ponudi objavljena je širom svijeta), smatramo odgovornim informirati javnost o ishodu", stoji u KIC-ovom pozivu na konferenciju za medije koja će se održati sutra.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovat će Goran Pavletić, autor vjerojatno najtraženije fotografije u posljednjih 100 godina u Hrvatskoj, Emil Matešić, ravnatelj KIC-a i glavna akterica ovoga neobičnog i jedinstvenog događaja koja će objasniti što ju je navelo na taj čin, kako će iskoristiti nagradu koja joj je ponuđena u formi kustoske izložbe i kako je cijela situacija oko krađe utjecala na vrijednost fotografija.

Sad je jasnije da je cijeli slučaj dobro osmišljeni marketing.

Također, bit će najavljena izuzetno aktualna izložba autorice koja je nedavno digla na noge cijelu Hrvatsku, a čije je otvorenje 20. ožujka 2018. 

Pročitajte više