Zagrebački policajac donirao novac samohranoj majci iz Vukovara

Foto: Press

POLICAJAC godine Duje Podrug jučer je stigao u Vukovar kako bi dio novčane nagrade poklonio samohranoj majki petero djece Kristinki.

Naime, 27. rujna ove godine taj je zagrebački policajac za nevjerojatnu hrabrost koju je pokazao prilikom sprječavanja oružane pljačke banke na Črnomercu dobio 18 tisuća kuna. Skromni policajac odmah je obećao da će novac dati u dobrotvorne svrhe.

Do sada je novac poklonio crkvenoj organizaciji, sportskoj udruzi i udruzi za zaštitu žena od nasilja. Posljednji dio nagrade donirao je samohranoj majci iz Vukovara.

Prvotno je novac htio donirati za obnovu vukovarskog Vodotornja, no kada je čuo tužnu priču samohrane Vukovarke, promijenio je odluku. Hrabrog policajca u Vukovaru je dočekao načelnik tamošnje policije Vlado Božić, a na prijemu u vukovarskoj Gradskoj vijećnici ugostila ga je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić koja ga je upoznala s majkom Kristinkom.

Unatoč tužnoj priči i teškom životu koji je imala s obiteljskim nasilnikom, Kristinka je odgojila četvero uzornih studenata i jednog srednjoškolca, a zbog velikodušne donacije od sada će joj sve to biti puno lakše.

Pročitajte više