Zagrebački restoran na Trgu počastio beskućnike besplatnim novogodišnjim ručkom

Foto: Facebook

ZAGREBAČKI restoran i noćni bar Johann Franck, koji se nalazi na samom Trgu bana Josipa Jelačića, dao je besplatan novogodišnji ručak beskućnicima. 

U svom restoranu ugostili su 20 beskućnika. O tome je javnost obavijestio aktivist i borac za prava beskućnika Mile Mrvalj iz Humanitarne udruge Fajter. Ručak se održao 2. siječnja.

"Danas je opet Humanitarna udruga Fajter za pomoć beskućnicima, na inicijativu i organizaciju vlasnika restorana Johann Franck (popularna gradska kavana), organizirala još jednu novogodišnju bajku za beskućnike. U restoranu Johann Franck je 20 beskućnika, o kojima skrbi Udruga Fajter, bilo gosti na ručku", napisao je Mile na Facebooku.

DRAGI PRIJATELJI Danas (2.1.2022g) je opet HUMANITARNA UDRUGA FAJTER za pomoć beskućnicima, na incijativu i organizaciju...

Objavljuje Mile MrvaljNedjelja, 2. siječnja 2022.

Vlasnik restorana, koji je ovo omogućio beskućnicima, htio je ostati anoniman. 

"Moram pohvaliti i vlasnika restorana (koji je želio ostati anoniman) da nije htio medijsku promociju te hvalevrijedne inicijative. Dozvoljavam sebi za pravo pohvaliti vrlo uslužno osoblje restorana", dodao je Mile.

Beskućnici dobili i paket hrane

Otkrio je i kakav ručak je dočekao beskućnike u zagrebačkom restoranu.

"Beskućnici su na meniju imali specijalitete kuće, predjelo, glavno jelo, aperitive i pića po izboru beskućnika. Svi smo bili impresionirani kvalitetom, ukusnim jelima, aranžmanima i ljubaznošću osoblja. Na kraju su svi beskućnici dobili po veliki paket hrane za ponijeti. Što reći na kraju nego jedno veliko hvala", zaključio je Mile Mrvalj. 

Uz tekst, Mile je podijelio i nekoliko fotografija s ručka. 

Pročitajte više