Zagrepčane iznenadilo što čuju na Dolcu, nastala gužva na tržnici

Foto: Luka Šangulin/Index

NAKON dvije godine epidemiološke pauze Zagrebački solisti su u zatvorenom dijelu tržnice Dolac održali tradicionalni besplatni minikoncert za građane.

Mnoštvo građana okupilo se da bi poslušalo glazbu pa je na Dolcu nastala poprilična gužva. Danas je i 105 godina rođenja osnivača ansambla Antonija Janigra, a ovogodišnji nastup posvećen je 100. godišnjici rođenja Ive Robića.

 

69 godina od njihovog prvog koncerta

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, a svoj prvi koncert održali su 1954. pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka te su im dodijeljene mnoge visoke nagrade i priznanja.

Ansambl već nekoliko godina poklanja koncerte građanima te svira na ulicama Zagreba i Hrvatske, a tradicionalno u siječnju na ovaj način obilježava i godišnjicu svog prvog koncerta, od kojeg je sada prošlo 69 godina.

Program nastupa na Dolcu uključuje izvedbe skladbi Johanna Sebastiana Bacha (Uns ist ein Kind geboren, kantata BWV 142), Ljube Kuntarića Ta tvoja ruka mala, Ive Robića Jabuke i trešnje te Isaaka Dunajevskog Ja ljubim (Hvala ti, srce).

Pročitajte više