Zagrepčane oduševila gesta Dalmatinca: "Oblio nas je znoj, a onda prilazi on..."

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Dvojica Zagrepčana prije nekoliko dana poslom su došla u Opuzen. U srijedu su se neugodno iznenadili kada je jedan od njih izgubio torbicu sa svim dokumentima od firme, službenim karticama i puno novca.

Izgubili torbicu u kojoj su bili dokumenti i prosječna plaća

"Toga dana kolega i ja smo bili na poslovnom sastanku u dolini Neretve u hotelu Merlot kod Opuzena s klijentima. Nakon sastanka smo se uputili prema Zagrebu. Sve se dogodilo brzo. Ni sam ne znam kako sam to izveo. Razgovarao sam na mobitel i na krov auta stavio sam torbicu i krenuo.

Stali smo na obližnju INA-inu benzinsku postaju naliti gorivo. Tada sam shvatio da nema torbice i oblio me hladan znoj. U njoj je bilo novca, nešto više od prosječne plaće, kartice firme i službene kartice, novčanik i svi dokumenti firme", rekao je jedan od njih za portal likemetkovic

Mladić im vratio torbicu

Vratili su se do hotela da vide je li netko našao torbicu. "U tom trenutku nam prilazi dečko s osmijehom i kaže: 'Gospodo, ostalo vam je malo love.' Pogledali smo se i, onako u čudu gledajući momka, rekli: 'Je li ovo istina?' Pitali smo ga kako mu se možemo odužiti, on je na to samo rekao: 'Purgeri, tri boda u derbiju i dosta (misleći na utakmicu Hajduk-Dinamo)", rekao je Zagrepčanin.

Mladić koji je pronašao izgubljenu torbicu nije želio uzeti ništa zauzvrat, iako su ga Zagrepčani nagovarali.

"Na sve to nam je samo rekao: 'Kad budem u Zagrebu, dužni ste večeru.' Onako u nevjerici, odmah smo zvali šefa i sve mu ispričali. U dogovoru smo odlučili da ćemo momku u ime naše firme poslati zahvalnicu i poklon kao mali znak pažnje. Dolina Neretve će nam zasigurno ostati u dobrom sjećanju", zaključili su.

Pročitajte više