Zagrepčanin fotkao račun u saborskoj menzi, ljude razbjesnila cijena ručka

Foto: Marko Ferek

ZAGREPČANIN koji se nedavno našao u saborskoj menzi ostao je šokiran cijenom ručka, a fotografije koje je podijelio na Facebooku izazvale su lavinu reakcija.

"Cijena ručka za naše radišne hrvatske saborske zastupnike. Zaslužili su! I ovo je još puno", napisao je Marko Ferek uz fotografiju računa iz saborske menze koja je postala viralna te koja je mnoge naljutila.

Naime, na računu se vidi kako dva jela s prilogom, juha i dvije salate u saborskoj menzi koštaju 48 kuna. Inače, u saborskoj menzi mogu ručati posjetitelji, dok u restoranu mogu ručati samo saborski zastupnici koji si ne nose sami hranu kao posjetitelji menze, već ih poslužuju konobari. 

"Šta je ovo, ruga li se netko s nama?", "Jeftinije nego u studentskoj menzi", "SC konkurencija", "Sram ih bilo", samo su neke od mnogobrojnih reakcija ispod fotografije.

Ferek, predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a Buđenje, posjetio je i saborski kafić, gdje je kavu platio 3,50 kuna. "Cijene iz kafića u Saboru. Kava i 0.5 mineralne u boci. Zanimljivo je da su htjeli naplatiti bez računa. U Saboru! Trebao sam zatražiti račun da dobijem račun pa su mi ga evo dali", napisao je uz fotografiju računa.

Ferek za Index kaže kako ga je naljutilo i to što računi nisu fiskalizirani, a mnogi su se na to osvrnuli i u komentarima. "Baš super. Zato nama lupaju PDV na sve strane. Sirotinja", "A ja moram na neophodne lijekove plaćati PDV", još su neke od reakcija.

Pročitajte više