Zagrepčanka mislila da je dobila kaznu, a onda se iznenadila: Ovo je izraz ljudskosti

Foto: Shutterstock/Facebook

JEDNA gospođa iz zagrebačkog kvarta Gajnice nemalo se iznenadila kad je ispod brisača na svom automobilu našla papir s hrvatskim grbom i pečatom. Prvo je mislila da je riječ o kazni, a onda se ugodno iznenadila.

"Ne, ovo nije kazna za nepropisno parkiranje, a nisu ni ljutite poruke vašeg susjeda", naslov je na "kazni", a iznad njega stoji natpis: "Republika Hrvatska, kvart Gajnice, osoba kojoj je stalo do komunikacije u našem kvartu".

"Poštovani susjedu/o. Možda smo te malo scimali. Ali, sada ti je puno lakše, zar ne? Takav osjećaj olakšanja trebamo imati svaki dan znajući da naši susjedi nisu sitničavi i zlopamtivi. Naime, svi smo upoznati s nedostatkom parkinga u našem kvartu. I unatoč tome mnogi od nas izražavaju svoju sitničavost", napisano je na početku.

"Fotkamo susjede i njihove automobile, izrugujemo se na društvenim mrežama ili još i gore kidamo retrovizore i brisače ili oštećujemo automobile i na vjetrobran ostavljamo poruke s ružnim riječima. Ova poruka je upravo suprotno od svega toga.Ova poruka je molba i poticaj da ne budemo sitničavi ako nam nečiji automobil zaista ne radi problem", nastavlja se.

"Ova poruka je poticaj da ne budemo susjedu najveći neprijatelj nego da se ujedinimo u osvještavanju ovog problema pred Gradom Zagrebom, jer jedino skupa, bez sitničavosti, možemo život u našem kvartu učiniti ugodnijim za suživot svih nas. Vaš sugrađanin kojemu je stalo", stoji u zaključku uz napomenu: "Budi susjed za poželjeti! Ne košta ništa."

Gospođa je fotografiju "kazne" podijelila u Facebook grupi Gajnice jučer danas sutra, a u opisu objave zahvalila se onome tko joj je ostavio "kaznu" ispod brisača.

"Vratili ste mi vjeru u dobro. Da sam doživjela izraz ljudskosti, razumijevanja i pozitivnih promjena na ovako kreativan i lijep način na današnji dan na pragu svog dugogodišnjeg doma, suza u oku. Svaka čast", poručila je gospođa s kojom su se složili i brojni komentatori.

"Divno!", "Bravo, ovo bi nam svima trebao biti putokaz kako se na normalan i ljudski način može riješiti problem, svaka čast!", "Konačno se redar opametio, bilo je previše kazni koje je uglavnom ostavljao subotom popodne ili nedjeljom", "Kako nam malo treba da se osjetimo ljudima!", samo su neki od komentara na objavu.

Pročitajte više