Zakačite se na jazz: Osvojite jazz odmor u Poreču i uživajte u Valamar jazz festivalu!



OD 6. DO 9. srpnja trajat će drugo izdanje Valamar jazz festivala. Zvijezde svjetske jazz scene svoje će koncerte u Poreču održati na više lokacija, počevši 6. srpnja u Lapidariju zavičajnog muzeja Poreštine, glavni program krenut će iz Eufrazijeve bazilike, a srž festivala će se kao i prošle godine održati pod otvorenim nebom na otoku Sv. Nikola, dok je za after partyje rezervirana prekrasna Villa Polesini.

Valamar Jazz Festival i Index.hr ovom prilikom ljubitelje jazza nagrađuju sa tri puta po dvije festivalske ulaznice, a najbrži od njih osvojit će i četverodnevni aranžman za dvije osobe u hotelu Valamar hoteli i ljetovališta! Sve što je potrebno je odgovorit točno na sljedeće nagradno pitanje:

Klaviristica i pjevačica Tania Maria, zvijezda treće večeri drugog Valamar Jazz Festivala rođena je u:
a) Brazilu
b) Portoriku
c) Venezueli

Odgovorite točno na nagradno pitanje i ne propustite biti dio drugog Valamar Jazz Festivala. Sve što trebate napraviti jest što prije poslati mail s točnim odgovorom, naslovljen s "Valamar Jazz Festival 2011", na index.nagrada@gmail.com. U mailu uz točan odgovor navedite i svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa i kontakt-broj). Dobitnici će biti obaviješteni mailom. Sretno!

Ovogodišnje izdanje Valamar Jazz Festivala svojim koncertom u Lapidariju zavičajnog muzeja Poreštine otvorit će Massimo Savić. Prva večer glavnog programa odvijat će se u Eufrazijevoj bazilici, najljepšem sačuvanom spomeniku iz 6. stoljeća gdje će nastupiti vodeći europski jazz glazbenik i čovjek koji je uveo harmoniku u svijet jazza Richard Galliano sa svojim Piazzola Forever Septetom. Prije njega, publici će svoj novi album "Madirosa" predstaviti Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble u suradnji s češkim gudačkim kvartetom Epoque.


Ostatak glavnog programa odvijat će se tik uz more, na otoku Sv. Nikola, gdje će nastupiti diva svjetske jazz scene Tania Maria, jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg jazza Tom Harrell, zatim mlada zvijezda Miguel Zenon, a festival će u funky ritmu zatvoriti Nils Landgren. Karte za ovaj vrhunski jazz užitak potražite u sustavu Eventima!

PROGRAM:

Srijeda, 6. srpnja 2011.
- Massimo Savić Sings Standards u 21 sat

Četvrtak, 7. srpnja 2011.
- Tamara Obrovac Transhistria ensemble i kvartet Epoque u 20 sati
- Richard Galliano Piazzola Forever Septet u 21.30 sati

Petak, 8. srpnja 2011.
- Miguel Zenon Quartet u 20.30 sati
- Tania Maria Viva Brazil Quintet u 22 sata

Subota, 9. srpnja 2011.
- Tom Harrell Quinet u 20.30 sati
- Nils Landgren Funk Unit u 22 sata

Pročitajte više