Započelo snimanje filma "Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza"



U AUSTRALSKOM Queenslandu ovih je dana započelo snimanje filma "Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza", trećeg dijela epskog filmskog serijala rađenog prema bestseleru C.S.Lewisa. Produkcija, joint venture 20th Century Fox Film Cooperationa i Walden Media, nastavlja franšizu koja je započela spektakularnim dobitnikom Oscara "Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar" iz 2005. godine te jednako uspješnim "Kraljevićem Kaspijanom" iz 2008., koji su zajedno zaradili preko 1.2 milijarde dolara.

U ovom će nastavku Edmund i Lucy Pevenise te njihov rođak Eustace Scrubb ući u sliku na fantastičan brod koji plovi prema rubu svijeta. U društvu svog prijatelja kraljevića Kaspijana bit će poslani na tajanstvenu misiju na otočje Lone. Na svom začaranom putovanju, koje će ih na mnoge načine staviti na kušnju, susrest će čudesan Dufflepud, trgovce robljem, zmajeve i magični Narod Mora. Kako bi spasili Narniju i sva bića koja u njoj žive od opasnosti koja im prijeti, trojac kreće na put u nepoznato prema Zemlji Aslana, put koji će zauvijek promijeniti sve članove posade broda Zorogaza.

Režiju potpisuje Michael Apted ("Svijet nije dovoljan", "Gorile u magli"). Uloge tumače Georgy Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter, Bruce Spance, Liam Neeson i drugi. Film će u hrvatskim kinima početi igrati 9. prosinca 2010. godine.

Pročitajte više