"Zar očekuješ od mene da nemam ljubavnicu?" Ovo su najbolje izjave kralja Charlesa

Foto: EPA

CHARLES III., novi britanski monarh, poprilično se razlikuje od svoje majke, preminule kraljice Elizabete II., barem kad su posrijedi javni nastupi.

Iako je javnost kraljicu voljela, među ostalim, i zbog njenog smisla za humor, Charles je to doveo na neku potpuno drugu razinu. Ovo su neke od njegovih najboljih izjava.

Ljubav prema biljkama

Tijekom jednog intervjua 1986. Charles je rekao da rado razgovara s biljkama: "Samo dođem i pričam s biljkama, jako je važno razgovarati s njima. Mislim i da mi odgovaraju".

Drugom je prilikom objasnio da tako bolje rastu: "Kako biste dobili najbolje rezultate, morate razgovarati s vašim biljkama."

O ljubavi i vezama

Tijekom intervjua koji je 1981. davao s princezom Dianom, novinar ih je pitao vole li jedno drugo. "Naravno", odgovorila je Diana, a Charles je dodao: "Što god to ljubav bila".

Ken Wharfe, bivši Charlesov tjelohranitelj, ispričao je još jednu ljubavnu anegdotu. Charles je 1989. bio u braku s Dianom, Camilla mu je bila ljubavnica, a svi su se skupa našli na nekoj zabavi. Charles je tada Dianu upitao: "Zar zaista očekuješ od mene da budem prvi princ od Walesa koji nema ljubavnicu?"

Iz pisama

U pismu u kojem je osudio diktaturu rumunjskoj predsjednika Nicolaea Ceausescua 1991. godine, Charles je napisao: "Nadam se da ćete ovo pismo primiti prije nego me neki strašni tajni agent otrovnim kišobranom ubode u guzu."

Zanimljiv je i dio iz pisma 1993. godine, u kojem se žali na stanje britanskog kraljevstva u posljednjih 15 godina: "Snažno sam motiviran očajničkom željom da Britaniju opet učinimo Velikom".

Engleski cinizam

Za vrijeme protesta krajem šezdesetih godina Charles je rekao da ga oni zapravo i ne zabrinjavaju previše. "Dok god na meni nema previše jaja i rajčica, bit ću u redu", objasnio je.

A propisno je ciničan bio i u vezi nebodera koji su po Velikoj Britaniji nicali u drugoj polovici osamdesetih godina. "Slomljeni tornjevi bi, kad se pomiješaju sa zemljom, bili odlična podloga za uzgajanje ruža", naglasio je Charles.

Razno

Novi britanski kralj znao je dati zabavnu izjavu po pitanju manje-više bilo čega. Prilikom jednog pripremanja za intervju je izjavio: "Ovo se zove mikrofon. To je velika kobasica koja uhvati sve ono što kažeš".

Kao slavna osoba, Charles se u životu našao na puno crvenih tepiha, a jednom je prilikom izjavio da mu se ponekad čini da je "dvije trećine planete prekriveno crvenim tepisima".

Pročitajte više