Zarada na pokojniku: Posthumno izlazi Jacksonov album i DVD s još neobjavljenim materijalima

IAKO je preminuo, Michael Jackson je svojim fanovima ostavio još uspomena snimljenih netom prije smrti. Naime, s obzirom da je u srpnju trebao održati oko 50 koncerata u londonskoj O2 Areni, Jackson se nekoliko mjeseci pripremao za njih. Sve njegove probe, baš kao i ona na kojoj je bio dan prije smrti, zabilježene su kamerama i trebale su biti dio DVD-a koji je trebao izaći zajedno sa snimljenim koncertom u Londonu pod nazivom "This is it".

Kako kaže izvor za Sunday, live album i DVD će svejedno doživjeti svjetlo dana pomoću montiranih snimki sa probi usprkos iznenadnoj smrti. Iako je u tri mjeseca pripreme Kralj popa mnogo puta izostao sa dogovorenih probi ipak se pojavio na glavnoj koja se održala u srijedu u Samples centru u Los Angelesu. Michael je izveo oko deset pjesama uz pratnju plesača, benda i ostalih statista koji su trebali sudjelovati na turneji "This is it".

"Michael Jackson često nije bio prisutan na probama, a kada se pojavio znao je samo gledati"

Randy Phillips, vlasnik diskografske kuće AEG Live i drugi po redu najveći organizator koncerata u O2 Areni nije htio komentirati navedene tvrdnje. Iako se pretpostavljalo da će AEG izgubiti milijune zbog otkazanih koncerata, čini se kako je ovo jedini način da se spase od najavljene financijske štete.

"Vježbali smo jako intenzivno posljednjih nekoliko tjedana i uspjeli smo složiti nešto spektakularno. Naravno, iako najveći dio u cijeloj priči ima pokojni Michael Jackson, on nije često bio prisutan na probama, a kada se i pojavi znao je samo gledati", izjavio je Patrick Woodroffe, jedan od organizatora koncerata koji također nije htio komentirati priču oko objavljivanja DVD-a.

A.M.
Foto: JLP

Pročitajte više