Žarko Potočnjak je bio prvi pacijent izliječen od karcinoma pluća na Jordanovcu

Foto: Petar Glebov/Pixsell

ŽARKO POTOČNJAK prije 20 godina suočio se s teškom bolešću. Liječnici su mu u studenom 2001. godine dijagnosticirali karcinom na desnom plućnom krilu. 

Glumac je 2002. godine operiran u bolnici Jordanovac te je, unatoč malim šansama, uspio pobijediti bolest. Operacija je bila teška, a rehabilitacija duga. No sve je dobro završilo. Naime, Žarko je bio prvi izliječeni pacijent od karcinoma pluća u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

"Prvo moram reći da im je bilo skoro teže to mi reći nego meni to čuti. Poslije sam ih pitao zašto. Kažu oni: 'Pa vi ste nas toliko u životu zabavljali i razveselili, a mi za kontru vama moramo tako ružnu vijest reći.' Vjerojatno ta priča počinje onog dana kad sam prvi put zapalio cigaretu. I doktori gore na Jordanovcu na mene su vrlo ponosni jer sam jedan od rijetkih, a čak mislim i prvi, koji je potpuno izliječen od toga", ispričao je Žarko prošle godine za In Magazin.

Krajem 2019. godine Žarko je ispričao da boluje od kronično opstruktivne bolesti pluća, odnosno kroničnog bronhitisa. Za domaće medije tada je izjavio da je ostao bez riječi kada je shvatio da s njim ponovno nije nešto u redu. 

"Naime, prije 19 godina na Jordanovcu sam operirao karcinom pluća, uspješno se izliječio, da bi mi prije dvije godine liječnici rekli da bolujem od kronično opstruktivne bolesti pluća", govorio je tada Žarko i priznao da pije puno lijekova te da mu je sve gore. 

Potočnjak se naposljetku i povukao iz glume zbog zdravstvenih problema. 

Podsjećamo, legendarni hrvatski glumac preminuo je danas u 76. godini. 

Pročitajte više