Zarobljeni ruski vojnik uplakanoj majci: "Mama, reci svima. Naši uništavaju mir"

Screenshot: Twitter

POJAVILA se još jedna snimka zarobljenog ruskog vojnika kojem su Ukrajinci dopustili da nazove majku.

"Mama, smiri se. Zarobljen sam u Ukrajini. Horor je ovdje, naši uništavaju mirne gradove. Mama, ovdje se mirno živjelo dok naš predsjednik nije ovo izveo. Reci ovo svima", govori vojnik uplakanoj majci koja ga sluša preko videopoziva.

 

Snimku je objavio bjeloruski medij Nexta TV. "Još jedan poziv ruskog okupatora prema svojoj domovini", napisali su uz snimku.

Društvenim mrežama šire se brojne snimke mladih ruskih vojnika kojima Ukrajinci dopuštaju da nazovu majke.

Ukrajinci pozvali ruske majke da dođu po sinove

Inače, ukrajinska vojska pozvala je majke ruskih vojnika zarobljenih na ukrajinskom teritoriju da dođu po njih, navodeći da su deseci vojnika zarobljeni od početka ruske invazije zemlje.

"Donesena je odluka da se predaju zarobljeni ruski vojnici njihovim majkama ako dođu po njih u Ukrajinu, u Kijev", navelo je ukrajinsko ministarstvo obrane u priopćenju. Objavljeni su brojevi telefona i e-mail adresa preko kojih majke mogu dobiti informacije o svojim sinovima zatvorenima u Ukrajini.

Ruske majke pozvane su da dođu u Poljsku i da tako uđu u Ukrajinu ako se ispostavi da je baš njihov sin zarobljen. "Bit ćete dočekane i otpraćene do Kijeva gdje će vam sinovi biti predani", navelo je ukrajinsko ministarstvo i dodalo da "za razliku od Putinovih fašista oni ne vode rat protiv majki i njihove zarobljene djece".

Pročitajte više