Zašto je Nassfeld Hrvatima najpoželjnije skijalište?

Foto: Press

SKIJANJE već duže vrijeme nije samo zimski sport, niti zabava namijenjena isključivo onima dubljeg džepa, već se svake sezone sve veći broj Hrvata odlučuje svoj zimski odmor provesti uživajući na snijegu.

Osim zabavne sportske aktivnosti, većina skijališta nudi prilično bogat dodatni sadržaj pa danas svatko može pronaći nešto za sebe, bez obzira planirate li obiteljski odmor s djecom, partijanje do jutarnjih sati ili jednostavno opuštanje na svježem zraku uz kvalitetnu hranu i piće.

Od početka skijaške sezone nas dijeli još mjesec dana, pa ako već niste odabrali svoje idealno skijalište, vrijeme je da počnete planirati svoj odmor. S obzirom na to da je najviše naših čitatelja u pregledu najpoželjnijih skijališta ove sezone izabralo Nassfeld, odlučili smo provjeriti što je to kod njega tako posebno, ali i otkriti nešto više.

Ovo skijalište je pravi spoj austrijske udobnosti i talijanskog "la dolce vita", a ova sezona nudi brojna raznovrsna iznenađenja za posjetitelje. Za pomoć pri planiranju idealnog skijanja tu je Btravel koji je pripremio otvorenje skijaške sezone u Nassfeldu po najboljim cijenama i uz puno dodatnog sadržaja.

Nassfeld se nalazi odmah uz talijansku granicu u južnom području Alpa između brda i jezera. Osim garantiranog snijega i 110 kilometara staza, ovdje ćete uživati i u suncu, budući da se radi o skijalištu s najviše sunčanih sati u cijelom alpskom području.

Osim prirodnih uvjeta koji zbog nekoliko jadranskih ciklona osiguravaju snježni pokrivač do samog proljeća, osigurano je i stopostotno zasnježivanje.

Uz mnogo sunca i snijega, za ulazak u top 10 austrijskih skijališta, Nassfeldu sigurno pripomaže i izvrsna infrastruktura. Na skoro 300 hektara staza raspoređeno je 30 žičara, od kojih je pet s kabinama, devet udobnih četverosjeda i šesterosjedežnica – većinom uz zaštitne kupole, grijanje i zaštitu za djecu, kao i vučnice te pokretna traka za djecu.

Možete birati između spustova s različitim stupnjem zahtjevnosti, poput 7,6 kilometara dugačkog spusta "Carnia" ili najduže osvijetljene staze Alpa. Uz to postoji još 80 kilometara zasniježenih planinskih i dolinskih staza, uz Nordic-Competence-Center, tri osvijetljene staze za sanjkanje i 55 km planinarskih staza za zimsko pješačenje.

Ovdje se možete okušati i u freeridingu koji je jedan od najintenzivnijih oblika skijanja gdje lebdite na metar visokom prhkom snježnom pokrivaču.

"Taj osjećaj, da te nosi potpuno netaknuti i metar visoki snježni pokrivač, pomaže i neko vrijeme nakon povratka u svladavanju svakodnevice", opisao je Alex Huber, jedan od najboljih austrijskih freeridera, koji će i ove godine ambiciozne početnike i profesionalce povesti na nezaboravne izlete u sklopu freeriding kampa.

Servisiranje skija ovdje možete obaviti direktno na stazi, a uz "PREMIUM" skijašku kartu ili Nassfeld cjelodnevnu kartu do Božića tu uslugu dobivate čak i besplatno. Nakon toga ekspresni ski-servis će koštati 8 eura, što je i dalje najniža cijena u alpskom području.

Stanku možete napraviti u jednom od brojnih mjesta u loži i u "Panorama Photo Pointovima" s pogledom na Großglockner na sjeveru, Julijske Alpe na jugu ili Dolomite na zapadu. Ovdje se možete zavaliti u udobne ležaljke, a svoje doživljaje odmah podijeliti s prijateljima putem društvenih mreža putem besplatnog WLAN-a koji je dostupan u cijelom skijalištu.

Razni tematski barovi na sunčanoj terasi od 18. ožujka osiguravaju i bogat društveni život. Organiziraju se događaji poput Sound of Wine – predstavljaju se mladi vinari i cool hitovi u snijegu, Water Slide Contest, brojna uskrsna iznenađenja za djecu te Nassfeld Ski & Golf-Trophy. Također se druge godine za redom upriličuje Full Metal Mountain koji donosi tjedan dana festivalskog ugođaja uz heavy metal glazbu pred kulisama snježnih Alpi.

Gurmani također neće ostati razočarani jer mogu birati između brojnih restorana gdje će svatko pronaći nešto za sebe, od svježe ribe iz sjevernog Jadrana do specijaliteta talijanske kuhinje, a ako volite tulumariti, možete izabrati neki od barova ili partijanerskih brvnara duž "Route 66".

Većina smještajnih objekata nalazi se tik uz stazu. No sve goste koji nisu smješteni na Nassfeldu, u Sonnleitnu, odnosno u blizini dolinske postaje Millenium-Expressa, do dolinske postaje prevest će besplatni "shuttle" prijevoz. Dobra je to polazna točka i za izlete u ostale dijelove regije, primjerice u krasni Gitschtal, u Park prirode Weissensee ili u "najukusniji kutak Koruške", u Kötschach-Mauthen. 

Btravel je samo za čitatelje Indexa pripremio posebnu ponudu koja uključuje četiri dana s polupansionom i trodnevni ski-pass, te gratis mali servis skija, piće dobrodošlice i jedan sat skijanja s demonstratorom.

Posebna pogodnost je ručak i jedno piće u restoranu Garnitzen Alm na skijalištu po cijeni od samo 14 eura po osobi. Noćenje je predviđeno u hotelu Franz Ferdinand koji nudi tip sobe M i M+, kao i satelitsku televiziju i Wi-Fi.

Cijena ove ponude iznosi 2.480 kuna po osobi, a ako uplatite do 31. listopada, ovu ponudu možete dobiti po hit cijeni od 2.199 kuna po osobi.

Pročitajte više