Viralni hit na TikToku: Zašto odjednom toliko ljudi želi posjetiti Antarktiku?

Screenshot: TikTok

POSLJEDNJIH tjedana TikTokom se šire videi turbulentnog putovanja na Antarktiku, a snimke tiktokera koji putuju brodom kroz Drakeov prolaz postaju viralne. Zašto je putovanje na Antarktiku postalo hit među vlogerima?

Vrata Antarktike

Drakeov prolaz, koji se naziva "vratima Antarktike" je vodeno područje između rta Horn na Ognjenoj Zemlji (Južna Amerika) i otočja Južni Shetland na Antarktici.

Putovanje ovim morskim prolazom može proći mirno ili pak biti ispunjeno adrenalinom, ovisno o vremenskim uvjetima, a unatoč opasnostima, ovo je putovanje postalo popularno na TikToku. Dokaz tome je viralni video vlogerice Natashe Alden koja je objavila snimku opasnog putovanja, a video je u tjedan dana prikupio gotovo 14 milijuna pregleda.

@theworldpursuit A super relaxed journey to Antarctica #antarctica #drakepassage ♬ My Heart Will Go On (Titanic) - Maliheh Saeedi & Faraz Taali

Kampiranje na ledu

Prije tjedan dana, tiktokerica Jordan Newton objavila je snimke svog putovanja na Antarktiku, a video u kojem prikazuje iskustvo kampiranja na ledu skupio je 1.6 milijuna pregleda.

@jordantnewton The conditions our parents hiked to get to school every day #icecamping #antarctica #antarcticatravel #blizzard #bucketlisttravel #snowonthebeach ♬ Snow On The Beach - Taylor Swift

Mnogi tiktokeri fascinirani su putovanjem na Antarktiku, no iznenadna poplava takvim sadržajem navela je neke da upitaju je li možda riječ o grupnom popustu ili akciji promoviranja putovanja.

"Došlo je do toga da svake noći sanjam o Drakeovom prolazu jer sam postao opsjednut Antarktikom", napisao je jedan tiktoker.

O čemu se radi?

Influencerica Alyssa Ramos zaista je potvrdila kako turističke agencije prvi put u povijesti pozivaju influencere na ovo putovanje, no ono je moguće samo u određeno doba. Vlogerica Natasha Alden odgovorila je kako je sigurno putovanje na Antarktiku moguće samo u kratkom razdoblju, zbog čega se trenutno čini da su baš svi tamo.

Inače, temperature na Antarktici tijekom zimskog razdoblja padaju i do -49°C.

Pročitajte više