Zatočenu macu nakon 4 dana spasili pazinski vatrogasci, vlasnica se odužila na najbolji mogući način

Foto: Facebook

PAZINSKI vatrogasci najbolji su primjer sjajne suradnje sa udrugama koje brinu o napuštenim i izgubljenim životinjama, a i ovaj tjedan nije mogao proći a da se ne iskažu.

Jučer su tako imali intervenciju u dvorištu iza Porezne uprave i usput iz dimnjaka izbavili prestrašenu, umiljatu sivu macu koja je ondje tko zna kako zaglavila. Vidjevši da je maca pitoma, Udruga Happy End odmah je krenula u potragu za vlasnikom, a istoga dana su ga i pronašli.

"Po macu je došla vlasnica uplakana od sreće, macu su čekali već četiri dana! A ona u dimnjaku!
Još jednom hvala našim najboljim vatrogascima na svijetu - pazinski vatrogasci, uvijek su tu za životinjice", napisala je Mae Isaksson iz Udruge koja skrbi o velikom broju životinjica koje traže dom. Vlasnica mace odužila im se na najbolji mogući način - velikom donacijom hrane za pse i mace.

Tek što je jedna priča sretno okončana, druga je krenula u potragu za happy endom. Na istarskom ipsilonu kod Pazina nekolicina turista smilovala se sićušnom klupku crnog krzna koje je prestravljeno trčalo između jurećih automobila. Ne zna se je li mlada kujica izgubljena ili ju je netko namjerno izbacio na opasnoj prometnici, no pronađena je u lošem stanju i sada joj je potrebna sva moguća pomoć.



"Jedna strana lica joj je otečena zbog nakupine gnoja pa joj se već i oko počelo zatvarati. Oteklina je tvrda i jako boli, vrištala je na pregledu. Bila je toliko puna buha da je nitko danas nije htio držati u rukama, nego u kartonskoj kutiji. A ima samo 5 tjedana! Kad su turisti stali, odmah je trčala prema njima, tako joj je trebao netko, bilo tko", kaže Mae, koja je nesretnu kujicu odvela veterinaru. Ondje će morati ostati nekoliko dana, no nakon toga nema kamo, jer Udruga već puca po šavovima.

"Želimo joj pronaći miran kutak i nekoga tko će joj pružiti malo pažnje, da se ne mora oporavljati u azilu među velikim psima i premalo volontera. Ima samo 1,1 kilogram, jako je mala... To je najslađa crna buhtla koju ste ikada vidjeli", dodaje volonterka u nadi da će se naći netko s malo prostora, vremena i dobre volje za brinuti o malenoj Petrolini.

Oni koji žele i mogu pomoći, mogu se javiti u Udrugu putem njihove Facebook stranice i na broju telefona 099 746 7006.

 

Pročitajte više