Završila nikad posebnija dodjela Porina, ovo je pjesma godine

Foto: Porin.org

PRVI put u povijesti Porina dodjela nagrade ove godine održana je kao televizijska emisija na HRT-u. Dobitnici Porina javljali su se iz svojih domova, a u studiju su bili tek voditelji kojima su se pridružili Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik kojima je uručen Porin za životno djelo.

Dodjelu Porina vodili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić uživo iz Studija 9 na HRT-u. 

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma Iskra autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Njihov album Live at Lisinski, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, a čiji su producenti Ante Gelo i Goran Martinac, osvojio je Porina za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobio je Porin za najbolju snimku istoimenog albuma. Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme Sutra ćemo pričati s albuma Urban&4 & Zagrebačka filharmonija live istoimenih izvođača.

Porin za novog izvođača godine osvaja glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album Dangerous Waters, čiji je i producent, J.R. August osvaja i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe!

Dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu je Amira Medunjanin za izvedbu pjesme Što te nema.

Album Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love izvođača Tihomira Popa Asanovića i prijatelja osvaja Porin za najbolji album klupske glazbe, a producent albuma Duško Mandić nagrađen je i Porinom za najbolju produkciju. U kategoriji Najbolja snimka ove godine su dva dobitnika, Duško Mandić za snimku skladbe Noć u klubu s albuma Tihomira Popa Asanovića i prijatelja te Goran Martinac za snimku albuma Live at Lisinski.

Album Digitalno nebo grupe Psihomodo pop, koji producentski potpisuje Srđan Sekulović Skansi, nagrađen je za najbolji album rock glazbe, a za istoimenu skladbu s albuma Porin za najbolji video broj osvaja Radislav Jovanov Gonzo.

Mia Dimšić i Marko Tolja dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju na pjesmi Sva blaga ovog svijeta, a Marko Tolja dobitnik je i Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu pjesme Još jedan dan.

Porin za najbolji album zabavne glazbe osvojila je Domenica za album Ćiribu ćiriba, uz producente Tončija Huljića i Ivana Huljića. Najbolji album pop glazbe ima Vanna koja Porin osvaja s albumom Izmiješane boje čiji su producenti Goran Kovačić i Ante Gelo.

Ivanka & Mrle s albumom Kišni razdraganci, glazbenog producenta Iztoka Turka, osvajaju Porin u kategoriji Najbolji album za djecu. Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe otišao je Andreju Grozdanovu i World Guitarists te producentu Zoranu Majstoroviću za album Gospel on Guitar.

Pročitajte više