Završio na podu: Evo kako je Tomislav izgledao nakon obaranja rekorda

Screenshot: Index

ZAGREPČANIN Tomislav Lubenjak 23 sata i 19 minuta gurao je automobil srednjom trakom zagrebačke Vukovarske ulice i upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda.

 Ne treba biti genij da se shvati da je to strahovito velik napor, a nakon što je 40 minuta prije najavljenog završetka shvatio da ne može više, Tomislav se otišao odmoriti.

Naša kamera snimila ga je kako leži na podu, dok su ga drugi masirali. Njegova djevojka nježno ga je milovala dok se on pokušavao opraviti od napora koji je iza njega.

Taj je 27-godišnji sveučilišni košarkaš i fitnes trener od subote u 15 sati gurao automobil. Najprije je jutros u 7:40 srušio Guinnessov svjetski rekord u duljini guranja automobila u 24 sata koji je iznosio 82,28 km, a koji je do danas držao Poljak Przemyslaw Marczewski.

Potom je u 12 sati i 33 minute ispunio i svoj drugi cilj prešavši 100 kilometara što je više i od svjetskog rekorda  u paru koji iznosi 95,07 km, a drže ga  Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov.

Prometna policija osiguravala je cijeli događaj, a okupljeni građani pratili Tomislavov pothvat sljedeći ga u manjim dionicama. u 14:19 u nedjelju Tomislav je dignuo ruke s automobila.

Tomislavova baka, Marica Leskovac, izjavila je kako se konačno ostvario njen san da u 76. godini i ona sudjeluje u rušenju jednog svjetskog rekorda.

"Trebalo me samo malo pogurati", našalila se baka Marica koja je bila Tomislavov vozač u posljednjoj dionici od 11 do 15 sati.

Pročitajte više