Zbog bugarskih fanova ponovno se okupljaju i Srebrna krila

TREND ponovnog okupljanja bendova koji su žarili i palili '70-ih i '80-ih pokrenuli su "Dugmići". To se pokazalo kao financijski isplativa ideja u kojoj će se okušati još jedan domaći bend "novovalnog đira". Nakon praktički 25 godina, zahvaljujući ni manje ni više nego bugarskim obožavateljima, ponovo će se okupiti Srebrna krila, piše Jutarnji list.

Srebrna krila nastupit će pred 30 tisuća obožavatelja

U ekskluzivnom ugovoru koji je frontmen grupe Vlado Kalember potpisao s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom stoji da će se premijerni koncert održati u bugarskom gradu Kjustendilu. Koncert je najavljen kao najvažniji događaj za Dan grada koji oni obilježavaju  21. ožujka. "Pune dvije godine s Vladom sam dogovarao povratak benda. Cijelo to vrijeme bili smo svjesni popularnosti Srebrnih krila i baš zbog toga, kao i zbog respekta prema publici, nismo htjeli da se dečki ponovo okupe samo okupljanja radi. Želju smo, dakle, imali, ali nismo imali i pravu priliku, koja nam se pružila kada nas je gradonačelnik Kjustendila pozvao da nastupimo za Dan grada", izjavio je Mihaljek.

Srebrna krila u Bugarskoj su u sklopu retro-trenda još uvijek mega popularni. Prema nekim procjenama Srebrna krila bi svoje najveće hitove kao što su "O, Ana" ili "Mangup" mogli izvesti pred više od 30 tisuća ljudi. "Sljedeći tjedan počinjemo s probama. No, kako se mi članovi benda privatno sve ovo vrijeme družimo, pokusi neće biti naporni, jer svi znamo pjevati i svirati naše stare hitove", rekao je Kalember. Još uvijek nije definirano hoće li se u bugarskoj okupiti kompletna prva postava benda koju uz Kalembera čine Adi Karaselimović, Dado Jelavić i Duško Mandić.

S.C.
Foto:  Jadran Babić/CROPIX
 

Pročitajte više