Zbog debakla s "poznatima" RTL gubi licencu za Big Brother?

ENDEMOL, tvrtka koja je u vlasništvu licence za Big Brother i brojne druge uspješne TV formate, mogla bi, prema našim saznanjima, RTL Televiziji uskratiti licencu za najpoznatiji reality show na svijetu, i to zbog loše odrađenog i propalog projekta Celebrity Big Brother. Vlasnicima licence bitne su dvije stvari - gledanost i kvaliteta produkcije, a s obzirom da se RTL nije proslavio ni na jednom polju, gubitak njihovog najgledanijeg projekta je, navodno, sigurna stvar.

RTL je, tradicionalno, demantirao cijelu priču, baš kao što je bio slučaj sa "Zabranjenom ljubavi", koja uskoro prestaje sa snimanjem. "Mi i dalje imamo licencu, a na jesen nastavljamo s petom sezonom Big Brothera, koja će biti još uzbudljivija i puna novih izazova. Sve je u pripremi i neka zasad ostane iznenađenje", rekla nam je Nataša Roksandić, press agentica RTL Televizije.

"Ne znam kako to točno ide"

Ipak, nije nam znala objasniti po kojem principu od Endemola dobivaju prava na sljedeću sezonu, tj. koje kriterije moraju zadovoljiti. "Što se licence tiče, ne znam kako to točno ide, ali uvijek je neki natječaj, pa se onda na to javljaju, znate...", rekla nam je zbunjeno Nataša Roksandić. Nije bila upućena ni kad je u pitanju reakcija tvrtke Endemol na slabu gledanost Celebrity Big Brothera: "To moram provjeriti, nismo o tome uopće razgovarali. Gledanost neće utjecati na to, govorim vam, mi idemo dalje. Peta sezona kreće ove jeseni i to je to".

RTL je, podsjetimo, u BB Kuću doveo osam ljudi iz javnog života Hrvatske i predstavio ih kao zvijezde, a njihova "akcija" gledatelje je ostavila ravnodušnima. Na slabu gledanost, koja ni u najsvjetlijim trenucima ni izbliza nije zadovoljavala kriterije niti se približila prošlogodišnjim statistikama, svakako je utjecala i "Farma" konkurentske televizije, čiji trenutni podaci o gledanosti zadovoljavaju očekivanja čelnika.

D.K., L.V.
Foto: Index

Pročitajte više