Zbog deset sekundi duge uvredljive scene povučen film iz kina

Foto: Press

NAKON što je na društvenim mrežama buknula rasprava, Kina je s repertoara povukla film Monster Hunter, a problem je deset sekundi duga scena koju su gledatelji doživjeli rasističkom.

Tencent, kompanija koja se pobrinula za lokalnu distribuciju, surađuje s kineskim vlastima i agencijama kako bi izgladila situaciju i izbacila spornu scenu.

Scena koja je uzburkala strasti uključuje azijsko-američkog repera i glumca Jina Au-Yeunga koji u jednom trenutku svom kolegi podrugljivo kaže: "Pogledaj moja koljena. Kakva su ovo koljena? Kineska." To je povezano s rasističkom pjesmicom kojom se na igralištima izruguju djeca azijskog podrijetla, a dodatni problem su i lokalni titlovi.

Ovo je iznenadilo sve uključene u film jer strani filmovi na kineskom tržištu prolaze strogu kontrolu kako bi se ovakve situacije izbjegle.

Inače, film je na kineskom tržištu ostvario solidan uspjeh, ali to je brzinski prekinuto nakon izbijanja skandala koji je već ionako narušenu prodaju filma dodatno pogoršalo i u pitanje dovelo daljnju distribuciju.

Pročitajte više