Zbog golih fotki plus size manekenke Instagram promijenio pravila za golotinju

Foto: Instagram

BRITANSKA plus size manekenka Nyome Nicholas-Williams pokrenula je kampanju na Instagramu pod hashtagom #iwanttoseenyome nakon što je ta društvena mreža uklonila njenu fotografiju uz objašnjenje da je previše eksplicitna.

Naime, Nyome je u kolovozu objavila fotografiju na kojoj sjedi na stolici u toplesu i grudi pridržava rukama, a nedugo nakon toga Instagram ju je uklonio.

Kako je objasnila, Nyome nije jasno zašto je ta fotografija uklonjena, dok se toleriraju gole fotografije Kim Kardashian i Emily Ratajkowski.

"Zašto se moje tijelo uvijek cenzurira? Uvijek su na meti crne žene s krupnijim tijelima i od toga sam umorna. Konstantno sam tu, dijelim svoju umjetnost i pokušavam normalizirati SVE tipove tijela, a stalno me pokušavaju ušutkati", napisala je, između ostalog, Nyome.

Njezina kampanja rezultirala je peticijom koja je prikupila preko 20 tisuća potpisa te je nakon nekoliko mjeseci Instagram objavio da će ažurirati svoja pravila vezana uz golotinju.

Instagram je objavio da će dozvoliti sve sadržaje u kojima netko grli ili drži svoje grudi te su priznali da nisu uspijevali vlastita pravila uvijek primjenjivati jednako, no nadaju se da će sada osigurati jednak pristup svim tipovima tijela.

Jedna stavka u njihovom priopćenju posebno je zanimljiva.

Naime, možete pokazivati svoje grudi u vlastitom zagrljaju, sve dok vam se ne vide bradavice, no iz Instagrama kažu da negdje ipak moraju povući crtu. Ipak, nije dopušteno stiskati grudi ili mijenjati im oblik rukama, jer to će i dalje kršiti njihova pravila.

"Ovo je velik korak i drago mi je da smo otvorili dijalog o promjenama koje se mogu napraviti kada žene rade skupa i koriste svoje platforme za to da bi napravile promjenu", rekla je Nyome nakon Instagramovog priopćenja.

Pročitajte više