Zbog igranja laserskim pokazivačem Australac dobio 27 mjeseci zatvora

"S POLICIJOM se ne treba zezati", to je najbolji način shvatio 23-godišnji Lanfranco Baldetti iz Highburya koji je dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog svoje neslane šale. Njegov grijeh je što je u policijski helikopter, koji je nadlijetao australski Adelaide, "iz zafrkancije" uperio zeleni laser pokazivač. Prema riječima policije, na taj je način ugrozio let, a nesretni će Australac u kaznionici razmišljati o svojoj gluposti.

Naime, sudac David Smith je u obrazloženju presude naveo kako je laserska zraka pogodila policijskog pilota, te je ovaj na nekoliko sekunda bio "zaslijepljen". Štoviše, pilot je morao škiljiti, kako bi zaštitio svoj vid. Tako nešto bilo je izuzetno opasno po sigurnost posade u helikopteru kao i za građane, jer je letjelica bila u niskom letu.    

Prema priznanju australskog suda Baldetti je kažnjen visokom kaznom kako bi se slične avanturiste upozorilo da to ne rade. Štoviše, sa izjavom je izašao i premijer Morris Lemma koji je kazao kako je svatko onaj sa laserskim pokazivačem potencijalni masovni ubojica. 

I.Ć.

Pročitajte više