Zbog izjave o transrodnoj djeci voditelj bi mogao dobiti otkaz

Screenshot: YouTube

DUGOGODIŠNJEM voditelju američkih šoubiz emisija Mariju Lopezu, popularnom Slateru iz serije "Školsko zvono", prijeti otkaz nakon što je u jednom podcastu prokomentirao odgoj transrodne djece. Iako se ispričao, stvari su očito otišle predaleko pa mu se emisija "Access Hollywood", piše RadarOnline, namjerava zahvaliti na suradnji.

U internetskom podcastu Lopez je, naime, pričao o "novom holivudskom trendu", odnosno činjenici da se neka djeca poznatih glumaca identificiraju kao transrodna. Voditeljica Candace Owen spomenula je glumicu Charlize Theron, koja je priznala da se njezin sin Jackson identificira kao curica, a Lopez je dao svoj komentar.

"I ja pokušavam razumjeti taj trend, molim vas, nemojte me stavljati u tu ekipu. I ja sam iznenađen. Ne želim drugima govoriti kako da odgajaju svoju djecu i ako to radite s ljubavlju, zapravo ne možete pogriješiti. Ali, moj Bože, ako trogodišnje dijete govori da je muško ili žensko, opasno im je to dopustiti. Kad si dijete, ne znaš ništa o seksualnosti, samo si dijete", rekao je Lopez i poručio roditeljima da u toj situaciji "trebaju biti odrasli" i pričekati dječje "formativne godine" kako bi o tome odlučili.

"Upao je u njezinu zamku"

Nakon što se intervju proširio internetom, Marija su napali s različitih strana tvrdeći da očito nije dovoljno educiran o stvarima o kojima govori. "Ako ne odgajate dijete koje je dio LGBT zajednice, trebali biste šutjeti. Ne trebate razumjeti ono što ne znate. Kršćanstvo kaže da sud ostavite Bogu", odgovorio je Lopezu poznati frizer i reality zvijezda Jonathan Van Ness. "Upao je u zamku voditeljice", pišu američki blogeri o gostovanju kod Candace Owens, poznate po svojim izrazito konzervativnim stavovima.

Voditelj se ispričao i rekao da je shvatio koliko su uvredljive njegove riječi iz podcasta: "Iskoristit ću ovu priliku kako bih se bolje educirao." Ipak, mnogi tvrde da mu isprike nisu pomogle. Lopeza su na Twitteru podržali Piers Morgan i Donald Trump Jr.

Pročitajte više