Zbog sramotnog selfieja Playboyeva zečica mogla bi završiti u zatvoru

Screenshot: YouTube

NAKON što je još u srpnju poznata Playboyeva zečica Dani Mathers (29) na svom Snapchatu objavila fotografiju iz teretane na kojoj se nalazi nepoznata gola žena koju je odlučila osramotiti, policija u Los Angelesu protiv nje podnijela je tužbu.

Prije nekoliko mjeseci Dani je fotografirala golu i okrenutu leđima 70-godišnju gospođu u svlačionici, uz negativan komentar pored.

U optužnici bivšu zečicu terete za narušavanje privatnosti, piše BBC, za što bi mogla dobiti do šest mjeseci zatvora i do 1.000 dolara (skoro 7.000 kuna) novčane kazne ako je proglase krivom.

Zbog objave 29-godišnja Dani se ispričala rekavši da je mislila da je slika poslana u privatnoj konverzaciji te priznala da je grozno posramiti nekoga zbog izgleda ili godina. Njezin odvjetnik tvrdi da nije napravila ništa ilegalno te da nije prekršila nijedan zakon.

U priopćenju o tužbi, javni tužitelj Mike Feuer takav je komentar o tuđem izgledu nazvao "ponižavajućim s često bolnim i dugoročnim posljedicama." "Ruga se i stigmatizira žrtve, uništava samopoštovanje i promiče opasnu ideju da bi naš jedinstven fizički izgled trebalo uspoređivati s popeglanim slikama onoga što bi trebalo biti savršeno", rekao je.

Lijepu zečicu nisu štedjeli na društvenim mrežama, a zbog svog čina dobila je i doživotnu zabranu ulaska u popularni lanac teretana te izgubila posao na radiju. 

Pročitajte više