Zbog koncerta slavnog Talijana nastao velik interes. Evo tko još dolazi u Pulu

Foto: EPA/Profimedia

Andrea Bocelli održat će 30. kolovoza u pulskoj Areni koncert kojim obilježava tri desetljeća karijere. Karte koje koštaju i do 350 eura su gotovo rasprodane u samo dva dana. Ostalo je svega nekoliko mjesta. Osim slavnog talijanskog tenora, Pula će ove godine ugostiti i druge poznate glazbenike.

Dua Lipa

Jedna od najvećih pop zvijezda današnjice nastupit će u pulskoj Areni 8. i 9. lipnja. Dua Lipa je autorica hitova New Rules, Levitating, One Kiss i Dance The Night, koji je soundtrack slavnog Barbie filma.

The Smile 

U Pulu ove godine dolazi i grupa koju čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet. Koncert u pulskoj Areni održat će 15. lipnja u sklopu europske turneje.

The Smile se vraća u Hrvatsku nakon što su prije dvije godine u Zagrebu počeli debitantsku turneju koja je pratila izdanje albuma prvijenca A Light For Attracting Attention. Kritičari bend nazivaju "Radiohead u power trio formatu", jer su Yorke i Greenwod kreativna osovina Radioheada, a dodatkom virtuoznog bubnjara Skinnera uspjeli su stvoriti novi glazbeni izričaj i privući novu publiku.

 Avril Lavigne

Mnoge je oduševila vijest da ove godine u Hrvatsku dolazi Avril Lavigne. Kraljica pop-punka će u pulskoj Areni nastupiti 17. lipnja. Bit će to njen prvi nastup u Hrvatskoj, a stiže u sklopu turneje albuma Love Sux.

Simple Minds

Legendarni škotski rock bend predvođen Jimom Kerrom u pulsku Arenu stiže 3. srpnja. Dolaze u sklopu svjetske turneje, a dosad je prodano već pola kapaciteta Arene. Simple Minds se kroz više od četiri desetljeća karijere izgradio kao jedan od najpoznatijih bendova iz Velike Britanije, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz će nastupiti u pulskoj Areni 28. srpnja u sklopu velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour. Jedan od najdugovječnijih glazbenika današnjice vraća se pred hrvatsku publiku nakon punih 13 godina.

Duran Duran

Duran Duran, engleske pop legende koje su nakon više od četiri desetljeća i dalje na samom vrhu svjetske glazbene scene, u pulsku Arenu stižu 30. srpnja. Bend je u Hrvatskoj dosad nastupao dva puta, u Domu sportova i na Šalati. U Puli će predstaviti novi album Danse Macabre.

U Puli će nastupiti i Doris Dragović

Pulska Arena ugostit će 4. kolovoza Doris Dragović, kao zasad jedinog hrvatskog izvođača tijekom sezone nakon niza inozemnih zvijezda. 

Zadovoljstvo nastupom svjetski poznatih izvođača ove godine u Areni iskazao je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji je potvrdio kako "lista izvođača što se ovogodišnjih koncerata u Areni tiče još nije zaključena".

"Sretan sam kada znam koje nam glazbene veličine dolaze u grad. To je hvalevrijedna poruka za naš grad i za ljude koji ovdje žive i za promociju grada u kulturnom smislu. Mi od tog puta nećemo odustati. Pula je zaista grad kulture i u kontekstu izvođača koji će biti u Areni i onih koji će nastupiti u Malom rimskom kazalištu u sklopu Pulskog kulturnog ljeta", rekao je gradonačelnik Zoričić.

Pročitajte više