Zbog Mirka Miočića su se mijenjala pravila: Otišao je najomiljeniji kvizaš u Hrvata

 Foto: HRT

DANAS oko 12 sati preminuo je najpoznatiji i najomiljeniji kvizaš u Hrvata, Mirko Miočić. 

Legendarni kvizaš posljednji je nastup imao u kvizu "Potjera" koji je napustio u ožujku prošle godine zbog komplikacija vezanih uz dijabetes od kojeg boluje godinama. U travnju su se pojavile lažne informacije da je preminuo, a on je tada otkrio za Index da ga ništa ne može pokolebati i da se planira boriti do kraja. Bolnicu je napustio u lipnju te se zatim okrenuo oporavku iako su ga mnogi željeli što prije vidjeti na mjestu "lovca".

U kolovozu je za Index otkrio da mu je zdravlje na prvom mjestu te tada još nije planirao povratak u Potjeru. U veljači ove godine pojavila su se nagađanja da će se vratiti u popularni kviz, no on je za Index to demantirao i rekao da je u kontaktu s kolegama i Tarikom Filipovićem, no da još ne zna hoće li do njegovog povratka u kviz doći.

Tijekom godina, Mirko Miočić je u Hrvatskoj stekao status kvizaške legende svojim uspješnim nastupima i enciklopedijskim znanjem, a vjerojatno je najpoznatiji kao pouzdani joker "Zovi" u kvizu "Tko želi biti milijunaš".

Brojni natjecatelji su ga zvali znajući da će od njega sigurno dobiti točan odgovor, a on je svima rado pomagao. Zbog njega je uredništvo Hrvatske inačice "Milijunaša" izmijenilo pravila tako da se ista osoba mogla zvati najviše tri puta u sezoni.

Samo je jednom sam nastupao u legendarnom "Milijunašu" i tada je osvojio 32.000 kuna. Uvijek spreman na šalu i razgovor, Mirko Miočić bio je jedan od najsimpatičnijih i najomiljenijih javnih ličnosti u Hrvatskoj, a njegova smrt je zaista velik gubitak za Hrvatsku.

Pročitajte više