Zbog ove scene u seriji Čista ljubav je Hari Rončević tužio Novu TV

Screenshot: Nova TV

HARI RONČEVIĆ tužio je Novu TV zbog scene u epizodi serije Čista ljubav. Riječ je o 90. epizodi serije koja se prikazivala od 2017. do 2018. godine.

"Emotivni Milan moli Štefa za malo vremena u svojoj kući i zove Vladu, koji shvaća da s ocem nešto nije u redu. Sonja namjerava pričati s ocem, no Maša ju moli da pjeva za nju na zabavi. Dok Sonja pjeva, skriveni Milan zadnji put gleda svoju voljenu obitelj i odlazi… Sonja odluči naći oca. Odlazi na mjesto gdje je s njim provodila djetinjstvo i tamo nailazi na mučan i šokantan prizor – Milan je sebi oduzeo život objesivši se", glasi dio sažetka epizode koji je i razljutio Rončevića jer se njegova pjesma Moj lipi anđele koristila kao podloga za tu scenu koja sugerira suicid.

U sudnici je rekao da je pjesmu Moj lipi anđele "posvetio supruzi kao nježnu ljubavnu pjesmu koja je trebala predstavljati uporište i nadu u teškim životnim trenucima, a s obzirom na značaj koji ona ima za njega, njezino korištenje nikad ne bi dozvolio u kontekstu samoubojstva".

Nova TV mora ukloniti ton pjesme iz epizode koju u prvotnom obliku više nikad ne smije reprizirati. Rončeviću Nova TV mora isplatiti i 15.000 kuna za povredu moralnih autorskih prava s kamatama i na vlastitom portalu mora objaviti i presudu.

Čista ljubav je hrvatska telenovela nastala prema ideji scenaristice Nataše Buljan. Serija je emitirana od 10. rujna 2017. do 14. lipnja 2018. godine na Novoj TV. Glumačku ekipu predvode Ivan Herceg u ulozi Tome (kojeg je od 79. epizode u toj ulozi zamijenio Janko Popović Volarić) i Tara Rosandić koja tumači lik Sonje. Serija prati zamršenu ljubavnu priču glavnih likova čija ljubav dolazi na kušnju zbog Sonjinih životnih dilema.

Prva je to serija u kojoj je Momčilo Otašević dobio ulogu negativca Ranka, a u seriji se pojavila i Nives Celzijus. Serija je snimana u Zagrebu, Jastrebarskom i Karlovcu, a mjesto Vrhovec u kojem se radnja odvija zaista postoji u Karlovačkoj županiji.

Skandal zbog Hercega

Serija se već 2017. godine našla u središtu skandala i to zbog naglog izbacivanja Ivana Hercega

"Omiljeni domaći glumac Janko Popović Volarić ulazi u glavnu postavu serije Čista ljubav. Popularni glumac utjelovit će lik glavnog junaka Tome", objavila je Nova TV tad, nijednom riječju ne spominjući Hercega, iako je dotad on igrao lik Tome.

"Možemo samo potvrditi da je produkcija Nove TV raskinula suradnju s glumcem Ivanom Hercegom. Razlozi su produkcijske prirode i iste ne želimo komentirati", odgovorili su Indexu tad s Nove TV.

>>Gledatelji pobjesnili zbog Popovića Volarića u Čistoj ljubavi: "Past će vam gledanost, you suck"

"Hvala vam dragi moji, a neki tamo valjda imaju neke svoje razloge zašto rade sve to što rade", oglasio se tad i Herceg na društvenim mrežama. "Ista sranja. Umoriš se pokušavajući sve srediti. Umoriš se od slušanja njihovih isprika i davanja šansi. Za svoj mir, jednostavno pustiš ljude. Kako bi glupa sranja koja rade... Radili nekom drugom", zaključio je.

U kuloarima se tad šuškalo da je Herceg često na snimanja dolazio nepripremljen, bez naučenog teksta, te da bi krivio kolege za greške u scenama. Navodno je produkciji smetalo i njegovo kašnjenje te česti prigovori na organizaciju i sam scenarij. Stvar je navodno eskalirala nakon svađe na setu tijekom koje je Herceg vikao i psovao.

Pročitajte više