Zbog raka ostat će bez penisa: "Kemoterapija je pravi pakao, sad mi je već svejedno"

Foto: Justgiving

DALE CLARKE (25) iz Newcastlea u Velikoj Britaniji bori se s rakom penisa i tvrdi da bi mu sad već bilo svejedno i da ga odrežu.

Prošle godine na penisu je našao kvržicu koja je narasla do veličine bobe grožđa prije nego što je potražio pomoć, piše Daily Mail.

Dosad je prošao pet operacija, devet rundi radioterapije i dvije runde kemoterapije, ali ništa mu nije pomoglo.

Liječnici su mu rekli da je on jedan od najmlađih ljudi koje su liječili i da ima jedan od najagresivnijih oblika raka koji su vidjeli.

Do sad su mu već odstranili dio penisa, a svjestan je da će ga vjerojatno izgubiti u potpunosti. Također, bolest mu je uništila seksualni život, budući da je izgubio osjet u penisu.

"Ovo me zaista uništilo. Jedva uspijem doći do zahoda, a moj penis mi služi jedino da uriniram kroz njega. Ništa ne osjećam, a budući da ga je rak malo pomalo pojeo, vjerojatno ću ostati bez njega. No moram se boriti. Imam djecu o kojoj moram misliti i ne mogu si priuštiti da budem sebičan i odustanem", kaže Dale koji sa svojom zaručnicom Paige King (24) ima šestogodišnjeg sina Colea, a očekuju još jedno dijete.

Dale se trenutno trudi stvoriti uspomene sa svojom obitelji i ostati pozitivan, a s gubitkom penisa se, kaže, već pomirio.

"Moj seksualni život je nestao i to sam prihvatio. Što se mene tiče, mogu ga odmah odrezati. Znam da se radi o terminalnom raku, no planiram se ovdje zadržati još koju godinu. Želim vidjeti kako moja djeca odrastaju. Kemoterapija je pravi pakao, ali pristat ću na nju ako će mi to pomoći da ostanem s njima. Najgora mi je pomisao da ću njih morati ostaviti", rekao je on.

Njegova zaručnica Paige kaže da ih je dijagnoza još više zbližila.

"On je najbolje što mi se dogodilo u životu. Vratio mi je vjeru u ljubav. Trudili smo se dobiti još jedno dijete, a kad smo čuli za dijagnozu, odustali smo od toga. Zato nas je toliko iznenadila moja trudnoća. Zovemo je našim malim čudom", rekla je ona.  

Pročitajte više