Zbog scene u kojoj glumica masturbira zabranili prikazivanje bolivudskog filma

Screenshot: Youtube

BOLIVUDSKI film Veere Di Wedding, koji mnogi smatraju indijskom verzijom Seksa i grada, zabranjen je u Pakistanu zbog navodne vulgarnosti, piše Metro. 

Osim što u filmu žene piju alkohol, govore o seksu i psuju, jedna od najproblematičnijih scena je ona u kojoj glavna glumica masturbira. 

Film prati živote četiriju najboljih prijateljica te njihove ljubavne veze i seksualne avanture u modernom New Delhiju. 

Pakistanski odbor za cenzuru zabranio je emitiranje filma koji su proglasili previše "vulgarnim" za jednu muslimansku zemlju. 

Neki su gledatelji scenu u kojoj glumica Swara Bhasker masturbira uz pomoć dilda nazvali sramotnom, a nekima nije bilo jasno kako je ona bitna za osnaživanje žena. 

Swara im je odgovorila putem Twittera. 

"Masturbacija znači seksualno povezivanje sa svojim tijelom, to te osnažuje. U kulturi u kojoj prevladava šutnja ili ignoriranje ili posramljivanje ženske seksualnosti, pokazati da žena samoj sebi pruža zadovoljstvo na način koji nije osuđujući je svakako osnaživanje", napisala je ona. 

Ocjene kritičara su za sad pomiješane. Times of India je naveo da "na velikom platnu rijetko vidimo žene koje su tako otvorene oko svojih života, seksualnosti i želja", ali Hindustan Times ga je opisao kao "pretjeran, preglasan i nepotrebno napadan". 

Pročitajte više