Zbog snimke od sinoć mnogi tvrde da bi mladi glazbenik trebao biti novi pjevač Valjka

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

KONCERT Parnog valjka bez Akija održan je sinoć u zagrebačkoj Areni, a bendu su se u izvedbi najvećih hitova pridružili domaći glazbenici.

Gibonni, Bajaga, Filip Rudan, Nina Badrić, Davor Gobac, Dino Jelusić, Pero Galić, Neno Belan, Massimo i Akijev sin Kristijan Rahimovski zapjevali su s Valjkom na sceni, a dan nakon koncerta najviše se priča o nastupu mladog Filipa Rudana i njegovoj izvedbi pjesme A gdje je ljubav.

"Peticiju za Filipa Rudana kao novog frontmena Parnog Valjka", napisao je na društvenim mrežama Filipov kolega glazbenik Kristian Marolt, a mnogi su se složili s njim.

Rudan je dosad sudjelovao u nekoliko talent showova pokušavajući se probiti na hrvatsku glazbenu scenu. Najprije su ga gledatelji zapazili u RTL-ovom pjevačkom natjecanju Zvijezde 2017. godine. Tada 17-godišnji Filip izborio je prolaz na audiciji pred žirijem u kojem su sjedili Tony Cetinski, Maja Bajamić, Massimo, Mirela Priselac Remi te Goran Lisica Fox. I ne samo da je uspio izboriti prolaz dalje nego je završio u finalu gdje se borio protiv Bernarde Bobovečki, Jessice Atlić McColgan i Sare Andrić. 

Pobjedniku Zvijezda obećana je nagrada od 100.000 kuna te snimanje albuma za izdavačku kuću Dallas Records, no Filipu se s pjesmom ''Ostala si uvijek ista'' Miše Kovača ipak nije osmjehnula sreća, nego je pobjedu tad odnijela Jessica Atlić McColgan. 

Potom se prijavio na Supertalent Nove TV. 

"Filipe, ja sam toliko čekala taj tvoj nastup, ja sam tvoj fan već sada iako ti još nemaš svoju pjesmu. Ovo je ispalo fantastično. Ti si toliko nenormalno sladak, talentiran, taj tvoj šarm. Nevjerojatno, ti si nova hrvatska zvijezda", nahvalila ga je Maja Šuput, a naklonjena mu je bila i uvijek stroga Martina Tomčić.

I tu je stigao do finala, u kojem je osvojio sedmo mjesto.

Najviše uspjeha mu je donijelo sudjelovanje u The Voiceu HRT-a. Tradicionalno, i tu je stigao do finala. Osvojio je drugo mjesto, a pobijedio ga je Vinko Ćemeraš.

Njegov duet s Albinom Grčić u jednoj o emisija postao je pravi hit na YouTubeu, a njihova obrada pjesme Lovely oduševila je strance.

"Woow, ovo je prelijepo. Oboje su otpjevali jako lijepo. Savršeno je kako su postali jedno na sceni. Jesu li oni par? Povezanost im je nevjerojatna", tek je jedan od brojnih komentara.

Snimka je u posljednje dvije godine skupila skoro 57 milijuna pregleda.

Ove godine Filip je osvojio Porin za Novog izvođača godine, a prije četiri mjeseca objavio je svoju pjesmu He's Not The One.

Pročitajte više