EKSKLUZIVNO Dok ga USKOK istražuje, Mamić se sunča u Dubaiju

 Foto: Čitatelj/Index/Instagram

ZDRAVKA MAMIĆA ne brinu ni niske temperature ni led jer on zimuje na plaži u Dubaiju.

Naš čitatelj snimio ga je kako se izležava na plaži Waldorf Astoria Dubai hotela u kojemu noćenje košta više od 2500 kuna. Mamić je prije tjedan dana bio na svadbi nogometnog menadžera Nikkyja Vuksana, a odmah nakon toga je, izgleda, otputovao u Dubai.

Osim Zdravka, u Dubaiju se nalazi i njegov sin Mario sa svojom novom djevojkom Tijom Jurčić zbog koje je ostavio suprugu Moniku Kravić.

Zdravko Mamić, dugogodišnji gazda hrvatskog nogometa i Dinama, opterećen je brojim istragama i optužnicom USKOK-a zbog teškog gospodarskog kriminala, zločinačkog udruživanja i pljačkanja najvećeg klub u Hrvatskoj putem transfera igrača.

Mamić i obitelj pod sumnjom za najveću pljačku u povijesti Hrvatske 

Duže od deset godina Mamić je s obitelji i suradnicima izvlačio novac iz Dinama, tvrdi USKOK, koji je nedavno ponovno proširio još jednu istragu zbog prevare na transferu Vedrana Ćorluke, dok su istragama već obuhvaćeni transferi nekih od najvećih nogometnih imena Hrvatske: Luke Modrića, Eduarda da Silve, Dejana Lovrena i mnogih drugih koji su usko poslovali s Mamićem i kroz njegovu, danas formalno ugašenu menadžersku agenciju.

Zdravko Mamić, njegov sin Mario, brat Zoran i direktor HNS-a Damir Vrbanović - svi redom bivši zaposlenici Dinama, pod sumnjom su da su iz Dinama ukrali blizu 250 milijuna kuna. Potvrdi li USKOK sve te sumnje, Dinamovu družinu čeka jedna od najtežih optužnica u povijesti Hrvatske.

Umjesto priprema s Dinamom, Zdravko se u Dubaiju sprema za suđenje

Mamić se trenutno povukao na savjetničku poziciju u Dinamu kako bi izbjegao pravne komplikacije i funkciju odgovorne osobe, no i dalje vodi politiku kluba. Javnosti se obraća preko svog Facebooka i priprema se za početak suđenja koje bi trebalo početi na sudu u Osijeku. Brat Zoran otišao je na rad u Saudijsku Arabiju. 

Zdravko je, pak, Dinamove pripreme za nastavak sezone, zamijenio pripremama za sezonu suđenja. Na Facebooku ima tisuće sljedbenika, a nakon proširenja istrage prošli tjedan poručio im je da je  "ponosan na sve što je radio u tom klubu".

Pročitajte više