Zelenskij i supruga pozirali za Vogue, ljudi pišu: Narod gine, a oni se fotkaju

Foto: EPA

OLENA Zelenska našla se na naslovnoj stranici posljednjeg izdanja Voguea, a ona i njen suprug Volodimir Zelenskij pozirali su za nekoliko fotografija u časopisu. U intervjuu su govorili o sebi, svom braku i ratu u Ukrajini.

"Uvijek sam voljela biti iza pozornice, to mi je odgovaralo. Dolazak na svjetla pozornice teško mi je pao", rekla je Zelenska. Ispričala je i da su se upoznali u srednjoj školi, da su prohodali na fakultetu te da su, prije nego što je Zelenskij 2019. postao predsjednik, oboje radili u industriji zabave.

Par je u suradnji s nekoliko prijatelja 2003. godine osnovao produkcijsku kuću Kvartal 95, koja je postala najveća na područjima na kojima se govori ruski ili ukrajinski. Kvartal 95 je producirao popularnu satirički program Večernji kvartal. Zelenskij je ondje nastupao kao voditelj, a Zelenska je pisala scenarij.

Ne sumnjaju u pobjedu

Priznala je i da nije bila oduševljena njegovom kandidaturom jer se bojala da će ta funkcija previše izložiti njih i njihovu djecu, kćer Aleksandru (18) i sina Kirila (9). No Vogue napominje da se unatoč strahovima Olena Zelenska odlično snašla u ulozi prve dame.

Napomenula je da inspiraciju dobiva od svojih sugrađana. "Radujemo se pobjedi. Ne sumnjamo u to da ćemo pobijediti", zaključila je.

Ukrajinski predsjednik je ispričao da ga je na prvoj dami prvo privukao izgled: "Pogledaš u nečije oči, nečije usne. Ali kad krene razgovor, onda se prelazi granica između sviđanja i ljubavi. To se meni dogodilo."

Dodao je i da ju je pokušao pridobiti i humorom, ali da mu to nije baš uvijek uspijevalo. "Moje šale joj ne sjedaju uvijek baš dobro", priznao je Zelenskij.

"Sad je i maneken..."

Intervju i fotografije para Zelenskij iz Voguea izazvali su brojne komentare na društvenim mrežama.
"E to je par vrijedan naslovnice Voguea", "Remek-djelo. Njihove oči šalju tisuću emocija", "Kakav divan i hrabar par", "Boginja i junak", neki su od pozitivnih komentara.
No nisu svi komentari bili u tom tonu. "Sad je i maneken?", "Zar vi ne biste trebali pomagati svojoj zemlji, umjesto da se fotografirate za Vogue?", "Njihov narod umire, a oni se fotografiraju", pisali su korisnici nezadovoljni ovakvim medijskim eksponiranjem ukrajinskog predsjednika i prve dame.

 

Pročitajte više