Želite fenomenalan seksualni život? Onda morate raditi ovih sedam stvari

Foto: Instagram

DUGE veze većinom se ne povezuju s vrućim seksom kakvog mnogi doživljavaju u kratkim aferama, ali istina je da brojni parovi znaju kako iznova začiniti svoj seksualni život bez obzira na godine provedene zajedno. Seksualni terapeuti otkrili su sedam navika parova koji godinama imaju odličan seks.

Uzbuđuju jedno drugog čak i kad znaju da ne može doći do seksa

Zadirkivanje u javnosti u trenucima kada znate da ne može doći do seksa poslastica je koju si svi parovi trebaju priuštiti.

''Za strastvene parove, seks je samo vrh ledenog brijega. Oni uživaju u provociranju jedno drugog u situacijama u kojima seks nije moguć'', kaže terapeut Stephen Snyder.

Svake godine uvode nešto novo

Parovi koji su godinama zajedno moraju stalno uvoditi novitete u svoju spavaću sobu. Bilo da se radi o seks igračkama ili novoj pozi, za odličan seks potrebno je otkrivati nove stvari.

''Da bi seks ostao dobar godinama, morate biti kreativni i voljni istraživati nepoznate stvari. Pričajte prljavo jedno drugom, isprobajte sve novo što možete. Radite sve da bi vaš seksualni život ostao svjež i zabavan'', savjetuje seksualni terapeut Celeste Hirschman.

>>>Dosadili su vam klasični položaji u seksu? Vrijeme je da isprobate pozu 77<<<

Brinu o sebi

Partneri koji nakon mnogo godina i dalje uživaju u seksu shvaćaju da samopouzdanje ključno za dobar seks. To ne znači da trebate trčati 20 kilometara dnevno i imati nula posto tjelesne masti, već da održavate tijelo i duh zdravim kako bi se dobro osjećali u vlastitoj koži.

''Fenomenalni seks nema veze samo s vašim partnerom, važno je da ste u dobroj vezi sami sa sobom. Morate voditi brigu o sebi, njegovati svoje tijelo i dozvoliti si vrijeme samo za sebe'', poručuje terapeutkinja Vanessa Marin.

Smiju se u spavaćoj sobi i izvan nje

Seks nije uvijek prljav, zavodljiv i uzbudljiv. Tijekom odnosa događaju se situacije poput onih kad vam tijela ''pljusnu'' jedno od drugo, a da ne spominjemo neobične zvukove.

''Parovi s dobrim seksualnim životom znaju prihvatiti to i nasmijati se'', kaže Kimberly Resnick Anderson i dodaje kako je humor jedan od najboljih afrodizijaka.

Masturbiraju za vrijeme seksa

Jedna od tajni dobrog seksa je masturbiranje za vrijeme odnosa.

''Parovi koji masturbiraju zajedno, ostaju zajedno'', tvrdi psihologinja Shannon Chavez objašnjavajući kako pokazivanje partneru načina na koji se samozadovoljavate, daje njemu mogućnost da vidi u čemu uživate.

Pristaju na partnerove prijedloge

''Najbolji partneri u seksu su oni koji su dobri, daju i pristaju na vaše igrice. Drugim riječima, voljni su isprobati sve što im predložite'', kaže kolumnist Dan Savage.

Ljube se i dodiruju cijeli dan

Poljubac prije odlaska na posao ili štipanje za stražnjicu u prolazu pokazuju vašem partneru da vam je uvijek zanimljiv i atraktivan.

''Kad dodirujete jedno drugog, osjećate povezanost i ljubav. Pokazujete partneru da želite biti blizu njega'', savjetuje Chavez.

Pročitajte više