Žena koja je pala na Zemlju: Tilda Swinton želi biti poput Davida Bowieja



GLUMICA Tilda Swinton, koja je nedavno snimila film "We Need to Talk About Kevin", povodom izlaska filma snimila je artistički editorijal posvećen Davidu Bowieju, točnije njegovom alter-egu Ziggyju Stardustu i liku kojeg je utjelovio u kultnom filmu "The Man Who Fell to Earth" ili "Čovjek koji je pao na Zemlju" iz 1976. godine. Naime, radnja novog Tildinog filma govori o tinejdžeru koji u svojoj srednjoj školi ubije sedam učenika iz razreda i učiteljicu engleskog jezika, a Tilda glumi njegovu majku koja se nikad nije uspjela povezati i zbližiti sa svojim djetetom.

Editorijal "The Woman Who Fell to Earth" snimljen je kao metafora na osjećaje koje proživljava jedna majka kada se suoči sa svojim djetetom, njegovim postupcima i svojim odnosom s njim te se pita u čemu je pogriješila iako zna da između nje i njenog djeteta nije postojala bliska spona.  Na fotografijama Tilda pozira s nevjerojatnom sličnošću samom Bowieju kojemu se, priznaje, divi. "Radije bih bila jedan dan naočita poput njega nego lijepa tjedan dana", kaže glumica.



Tilda, koja ima blizance Xaviera i Honor iz veze s Johnom Byrneom i sama kaže kako je strahovala da će se to njoj dogoditi kada bude imala djecu. "Noćna mora svake majke je da će roditi dijete vragu. Također, svaka majka se boji da se neće povezati sa svojom djecom. Kada sam ugledala svoje blizance zaista su mi se svidjeli. Ali u istom trenutku iznad mog ramena bio je duh koji me pitao što bi se dogodilo da mi se ne sviđaju", rekla je.

Nakon što je prije četiri godine dobila Oscara za najbolju sporednu ulogu, Tildi su se otvorila  brojna vrata u Hollywoodu. Ipak, Tilda priznaje: "Bilo je to ljupko dobiti, ali moram priznati da nisam nikada gledala dodjelu Oscara na televiziji i nisam imala pojma da je to toliko bitno. Bila je to jedna zaista duga predstava, ali me je odmaknula od dječjeg stola prema profesionalcima Hollywoodu. Ipak, kad sam donijela Oscara kući i pokazala ga svojoj djeci, nitko nije znao što je to". 

Pročitajte više