Žena potrošila skoro milijun kuna kako bi joj sin mogao sigurno prelaziti cestu

BRIŽNA majka iz kineske provincije Henan potrošila je više od milijun yuana (oko 970 tisuća kuna) na metalni most ispred škole koju polazi njezin sin, kako bi on i druga djeca mogli prelaziti cestu sigurno.

Gospođa Meng za lokalnu televiziju rekla je da je cesta ispred škole njezinog sina uvijek zakrčena kad roditelji dovoze djecu ili dolaze po njih nakon nastave, a kako nema semafora u blizini, smatrala je to opasnim, prenosi Oddity Central.

Osim toga, kaže da je njezin sin često dolazio doma mokrih nogu zbog lokvi koje se stvaraju oko ceste. "Voda se slijeva niz stepenica na kojima čekaju roditelje poput malih ptića. Izgledali su jadno. Stopala mog djeteta postala su bijela od namakanja u vodi", rekla je.

Nakon što je vijest postala viralna, pojavili su se izvještaji da je tajni dobročinitelj financirao izgradnju još jednog mosta. Jedan je već sagrađen, a za drugi su postavljeni temelje, a oba je odobrio lokalni ured za urbano-ruralni razvoj.

Meng kaže da sinu nije rekla da je platila za most jer nije vidjela potrebu za tim. "Samo sam napravila ono što sam si mogla priuštiti. Ne možete ponijeti novac sa sobom u grob...", rekla je.

"Most ću nazvati mostom mudrosti. Učenici koji ga prelaze mogu postati mudriji."

Priča je postala viralna, a mnogi na društvenim mrežama bili su puni hvale za brižnu majku, navodeći da je mogla novac potrošiti na bezbroj drugih stvari.

Pročitajte više