Nije nosila grudnjak pa skoro izbačena s leta: "To je diskriminacija jer sam queer"

Foto: Instagram

LISA Archbold je skoro izbačena s leta Delta Airlinesa jer nije nosila grudnjak.

Lisa je detaljno opisala svoju uznemirujuću interakciju s članom posade zrakoplova prije leta iz Salt Lake Cityja za San Francisco. Dana 22. siječnja, Lisa se vraćala kući s filmskog festivala Sundance u Utahu. Nekoliko minuta prije nego što je njezin let trebao poletjeti, nakon što je svaka osoba sjela na svoje sjedalo, Archbold je pozvana u prednji dio zrakoplova.

Članica posade je Lisu izvela iz aviona kako bi je upozorila zbog odjeće. Rekla joj je da je ono što je ona nosila "uvredljiva odjeća" te da previše otkriva. 

Nosila je široku majicu i duge hlače

“Nakon dugog govora, rekla mi je da bi mi dopustila da ostanem na letu ako obučem jaknu”, priznala je Lisa koja je tada nosila široku majicu i duge hlače.

"Imajte na umu da je ovaj let trajao sat i pol, tako da više nisam htjela dizati sa sjedala. Bilo je to poniženje", nastavila je.

Archbold je rekla za Yahoo News Australia da je skinula dva komada odjeće u zračnoj luci prije nego što je ušla u avion jer je u Salt Lake Cityju bilo toplo. Nabacila je jednu od svojih jakni na sebe prije nego što se vratila na svoje mjesto.

"To je zato što sam queer"

"Izgledala sam kao djevojka kojoj nije stalo da bude tako odjevena", rekla je Archbold, koja se identificira kao queer.  Rekla je da misli da je to što je queer možda razlog zašto su prema njoj postupali nepravedno.

Kad je došlo vrijeme za izlazak iz zrakoplova po dolasku, Archbold je dala do znanja jednom od muških članova posade kako se osjeća u vezi s tom situacijom. Rekla je da osjeća da je to diskriminacija.

"Odgovorio je doslovno: 'Naša službena politika o Delta Airlinesu je da se žene moraju prikrivati'. To je prilično odvratno", dodala je.

Iz aviokompanije su se ispričali, ali nisu priznali pogrešku

Delta Airlines se ispričala Lisi. No, prema njezinim riječima, zrakoplovna kompanija nije priznala bilo kakvu nepravdu. 

"Ne trebaju mi ​​milje ili isprika, treba mi da Delta bude zainteresirana za sigurnost svojih putnika. Dress code je krajnje subjektivan", zaključila je. 

Pročitajte više