Žena zamolila majku da izvede dijete koje vrišti iz restorana, potez izazvao raspravu

Foto: Press

NICO ALARY, suvlasnik Holybellyja u Parizu, rekao je kako restorani ne vole bebe, malu djecu ni dojenčad. 

"Čak i ako je vlasnik prijateljski nastrojen prema bebama, većina konobara nije. One su neuredne, bučne, ljepljive, nespretne, ometajuće minijaturne olupine", rekao je Nico, piše Bored Panda.

"Ako radiš u našoj industriji, nemoj mi reći da ti ne dođe muka kad vidiš šarmantan par s parom preslatke djece kako ulazi kroz vrata restorana u kojem radiš. Jednostavno ti neću vjerovati", dodao je.

Nico tvrdi da to što zaposlenici ne vole kada im beba dođe u restoran ne znači da oni preziru djecu.

"To su dvije potpuno nepovezane stvari. To samo znači da su prekaljeni profesionalci i da duboko u sebi znaju da će na ovaj ili onaj način ometati druge", rekao je.

Jedna žena na Redditu podijelila je priču o slučaju kada je jela u restoranu u kojem je bilo dijete koje je vrištalo. 

"Jesam li loša osoba ako sam zamolila majku da napusti restoran s djetetom koje plače? Bila sam (imam 23 godine) u restoranu s dečkom (24). Restoran nema Michelinove zvjezdice, ali poslužuje jako finu hranu te sam pretpostavila da svi žele uživati u svojim obrocima. Dakle, dok smo dečko i ja bili tamo, dva stola od nas bila je i jedna obitelj. Bili su to roditelji, pretpostavljam u kasnijim dvadesetima ili ranijim tridesetima, te troje djece (najstariji nije mogao imati više od 10 godina, a najmlađi oko dvije)", započela je priču.

"Dok smo dečko i ja uživali u hrani, najmlađe dijete počelo je urlati iz meni nepoznatog razloga. Kad kažem urlati, mislim na zvuk od kojeg bole uši i fizički je bolno. To je trajalo oko 10 minuta i onda me već jako počelo smetati jer sam platila da uživam u svom jelu, a dijete nije htjelo začepiti. Otišla sam do njihovog stola i zamolila da izvedu dijete iz restorana dok se ne smiri kako bi ljudi mogli uživati u hrani. Majka je bila ljuta na mene i rekla kako je njen sin samo dijete te kako trebam pokazati razumijevanje", ispričala je korisnica Reddita.

Žena s djetetom se žalila osoblju zbog ponašanja djevojke kojoj je smetalo urlanje dok je jela svoj obrok.

"Odgovorila sam joj kako sam platila svoj obrok te kako će svima u restoranu napraviti uslugu ako dijete izvede van. Nakon što sam sjela, vidjela sam da zove jednog od konobara. Rekla mu je da sam bila bezobrazna prema njoj te da joj je neugodno zbog mene. Drugi konobar je rekao kako to nije istina te kako ona dopušta da dijete urla dok drugi pokušavaju jesti", ispričala je djevojka.

"Roditelji su u jednom trenutku otišli, ali ne prije nego što me zlokobno pogledala. Rekla sam to svom dečku, a on mi je rekao da sam trebala biti ljubaznija i razumnija prema obitelji jer nije lako biti roditelj. Rekla sam mu da su sami odabrali imati djecu pa bi ih trebali bolje odgajati. Nije mu se svidjelo to što sam rekla. Jesam li ja negativac u ovoj priči?" upitala je djevojka.

O tematici vođenja malog djeteta u restorane oglasila se i Talya Stone, blogerica o roditeljstvu koja je napisala knjige pod nazivima Motherhood: The Real Deal te 40 Now What. Ona misli da svaki roditelj zna koliko je užasno suočiti se s bijesom svog djeteta u javnosti.

"Osobno, moj pristup je ukloniti svoje dijete (i sebe) iz neposredne okoline kako bih mogla riješiti situaciju bez dodatnog pritiska gledatelja. Dodatni bonus uklanjanja djeteta iz situacije je to što služi kao najbolja distrakcija, što ti u konačnici treba kad se nosiš s javnim bijesom. To također osigurava da svoje dijete možeš odvesti na sigurno mjesto gdje izbacuje svoje velike emocije, a da se drugi ne miješaju sa svojim stavovima", objasnila je blogerica. 

"Bezosjećajno je da se žali na dijete"

"Ovo je dobra strategija jer kada su znanstvenici pogledali komponente bijesa i koliko su trajali, otkrili su nešto od velikog interesa - kad su roditelji intervenirali s djetetom u potpunom bijesu, trebalo je duže vremena da se bijes završi. Možeš samo zamisliti što bi uključivanje javnosti moglo učiniti za vrijeme bijesa", dodala je.

Također, naglasila je kako je bitno kod kuće djecu odgajati kako da se ponašaju za stolom. Govoreći o situaciji koju je djevojka s Reddita opisala, Stone je zaključila: 

"Mislim da je zaista bezosjećajno da se žena žali na dijete. Svi su nekad bili loše odgojeno dijete i možda je to zaboravila", rekla je Stone, no napominje da je majka mogla privremeno napustiti restoran dok se dijete ne smiri pa su se onda mogli vratiti za stol.

Što vi mislite o ovoj temi? Mislite li da je djevojka loše postupila kada se žalila majci s djetetom i zamolila ih da napuste restoran ili smatrate da je imala puno pravo to im reći? Recite nam u anketi.

 

Pročitajte više