ZG Moto Show - nakon dvije godine raj za bikere postao je još ljepši

OVOGODIŠNJI Auto Show, kako smo navikli svake godine, nudi pregršt sadržaja za osobe čiji su ljubimci oni na dva kotača, naime riječ je o Moto Showu koji u jednom od 17 paviljona daje cjelokupnu sliku želja i mogućnosti. Od ukupno predstavljenih čak 180 modela skutera, motocikala i quadova, njih 62 pojavljuje se po prvi put na hrvatskom tržištu.

Skuteri naši svagdašnji

Ukupan broj hrvatskih premijera skutera, bilo jačih ili onih slabijih, penje se na 29. Posebnu pažnju privući će nasljednik poznatog modela Beverly 250/500 koji je sada potpuno nov, redizajniran te dolazi s provjerenim agregatima od 250 ili 400 ccm. Isti zastupnik, Piaggio Hrvatska predstavlja jedan od svojih najprodavanijih modela u novom ruhu, Gileru Runner ST 125, a po uzoru na Piaggiov model MP3 koji je jedini skuter s četverostratnim zglobnim prednjim ovjesom, odnosno dva kotača sprijeda, dobio je konkurenciju iz Gilere, malo robusnijeg izgleda - Fuoco 500.

Ugodno iznenađenje predstavio je zastupnik Genero koji u svojoj ponudi ima TGB skutere i Access Motor. TGB se može pohvaliti velikim uspjehom svog modela R50X Jet Fighter F1 koji je svjetski prvak 2007, ima osvojeno 1. mjesto na utrci skutera "Le Minz 24h" te je službeno vozilo utrke 24 sata Le Mansa i F1 Spyker Teama. Ljubitelji Peugeot skutera uživat će u potpuno novim modelima Geopolis i Satelis koji spadaju u višu klasu skutera za one koji žele jednostavnost, dizajn i vrhunsku mobilnost.

I za "odrasle" bikere 29 noviteta

Za one koji su prerasli skutere i primili su se "ozbiljnijeg" posla Aprilia je pripremila naked model Mana 850 i SL Shiver 750 koji predstavlja spoj sporta, nakeda i brzine. Talijani su ove zime imali puno posla jer i Moto Guzzi ima novost poput već poznatog, ali ipak drugačijeg Griso 8V koji sada dolazi u posebno atraktivnoj bijeloj boji, zatim brutalnog izgleda, doslovno bez sjaja, model Belagio, a za one najzahtjevnije putnike tu je tourer Stelvio 1200.

Sportaši neće biti nezadovoljni, ljubitelji Suzukija, Honde ili Kawasakija došli su na svoje. Miljenik mnogih, Kawasaki Ninja ZX 10R sa 200 konjskih snaga, promijenio je svoju narav, nešto je kraći, jači i ima vrlo korisnu tehnologiju, traction control. Suzukijeva kruna i hrvatska premijera svakako je model B-King s agregatom Hayabuse, ali ipak je u ovom modelu nešto prigušeniji. Najbrži motocikl na svijetu, Hayabusa, ne odustaje od najuspješnijeg recepta pa je tako promijenio samo neke detalje i izgled "guze", koji i nije toliko loš.

Da li je nova moda ili ne, prosudite sami, ali mnogi motocikli krase se karbonskim vlaknima, a jedan od njih je i Ducati Monster 696 čiji je jedini primjerak stigao iz Italije samo za zagrebački Moto Show, a na hrvatskom tržištu očekuje se tijekom svibnja. Od osnutka tvrtke Benelli, 1911. godine, prošlo je mnogo korisnog vremena za prikupljanje iskustva i pronalazak originalnog dizajna. Današnji modeli iz Benellija, poput Tornado Naked Tre ili Cafe Racer doista pokazuju kako konkurencija takve vrste motocikala nema prevelike šanse.

ATV ili "daj mi blata da divljam"

Iako ATV-ima popularnost još uvijek polagano raste, ponuda je više nego velika, sportski modeli, ili pak oni radni, nude se u svim bojama, oblicima, ali svi u visokoj kvaliteti. Ukoliko ste zainteresirani za jedno od toga, pokušajte sa proizvodima tvrtki Polaris, CF moto ili Access Motor koji za svaku cijenu, za sve vrste terena i potrebe budućih vlasnika nude ono najbolje.

Najprodavaniji model u Hrvatskoj, Access Motor Patriot 50 za 14 tisuća kuna nudi izvrsnu zabavu uz Minarellijev agregat koji je poznat po kvaliteti, ako to nije dovoljno, izloženi su i Polaris modeli od 500 ili 800 kubika s pogonom na sve kotače. Svakako Moto Show koji svojim posjetiteljima osigurava sadržajan i ispunjen posjet uz brojne akcije i popuste pri kupnji motocikla ili opreme.

Tekst: Vedran Mulović
Foto: Luka Travaš

Pročitajte više