Zgodni trener Salzburga privukao pažnju Hrvatica, evo tko je on

Foto: Profimedia

NAVIJAČI Dinama i nisu naročito uživali u večerašnjoj utakmici u Salzburgu, a austrijski klub pobijedio je Dinamo pod vodstvom mladog trenera Matthiasa Jaisslea koji Red Bull Salzburg vodi od prošle godine. Cure su na društvenim mrežama primijetile mladog trenera austrijskog kluba koji je prije utakmice nahvalio Dinamo rekavši da je to nevjerojatno dobra momčad s iskustvom.

"Opa, pazi trenera", "Svaka čast Dinamu, alii...", "Zgodniji od nogometaša", pišu Hrvatice o treneru Salzburga koji je pobijedio Dinamo.

Tko je Jaissle?

Mladi trener Red Bull Salzburga tek je nekoliko godina stariji od većine igrača svog kluba. Nakon kratke nogometne karijere koja je završila 2014. godine zbog ozljeda, odlučio se na trenersku karijeru koja mu, sudeći po rezultatima, ide prilično dobro.

Matthias Jaissle rođen je 1988. godine u njemačkom Nürtingenu, a nogometnu karijeru počeo je 2003. godine u Stuttgartu. Nogomet je, kao igrač, morao napustiti sa samo 26 godina nakon ozljeda od kojih se nikada nije uspio potpuno oporaviti. Presudila mu je ruptura ligamenata, a imao je problema s meniskusom i Ahilovom tetivom.

Od malena obožava Austriju

Jaissle je prilično tajanstven - nema ga na Instagramu ni u tabloidima, pa se o njegovom privatnom životu ne zna puno. Nije poznato je li oženjen ni ima li djevojku, a njegovi bivši suigrači kažu da posebnu pažnju poklanja svom izgledu. Mnogi smatraju da je jedan od najbolje odjevenih muškaraca u svijetu nogometa.

Njemački i austrijski mediji često spominju da je Jaissle od dječačkih dana obožavao Austriju te da je s obitelji uvijek tamo odlazio na odmor. Njegov bivši suigrač Andreas Ibertsberger kaže da Jaissle nikad nije bio tipični nogometaš te da nije htio da se njegovo ime provlači po medijima, pogotovo kada je riječ o privatnom životu.

 

Pročitajte više