Zigman za Index otkrio kakvu će haljinu Nina Kraljić nositi na Eurosongu

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

USPJEŠNI riječki dizajner Juraj Zigman sa svojim je timom puna tri tjedna radio na haljini koju će Nina Kraljić nositi na pozornici Eurosonga dok bude pjevala "Lighthouse", a sada kada je gotova, preostaje hoće li ispuniti svoj cilj - pomoći Nini da zabljesne.

"Ne smijem previše otkriti, ali mogu reći da je haljina jako scenična i da smo na njoj radili sigurno tri tjedna jer je jako zahtjevna. Inspiraciju sam prvenstveno našao u Nini i njenoj pjesmi, ali i Nininom doživljaju pjesme", otkrio je Zigman za Index.

"Pogotovo kada sam čuo kako ona sama doživljava pjesmu - kao zemaljsku i vanzemaljsku Ninu. Njen je doživljaj izuzetno inspirativan, zato i nismo željeli doslovno pretočiti stihove u haljinu, nego uhvatiti poruku i svjetlost koja dopire iz dubljeg značenja pjesme", objasnio je dizajner, ističući da nikada ne bi Ninu jednostavno odjenuo u svjetleću haljinu-svjetionik.

"Nina se nije miješala u moj rad, ali sam imao njenu ogromnu podršku. Mi smo mala delegacija i mala zemlja, ali nadam se da ćemo uspjeti zabljesnuti", dodao je Zigman, koji je osim za Ninu haljinu zaslužan i za odjevne kombinacije pratećih vokala Andreja Babića, Martine Majerle, Danijele Večerinović i Line Lacmanovića Ćućića. Sa svima je, kaže, ostvario odličnu suradnju.

„Izuzetno mi je drago što sam u ovome projektu. Vizualni identitet pjesme je na visokoj razini, a pjesma mi je nadahnjujuća, što iskreno i nije čest slučaj u mojemu poslu. Svjetlost mi je bila nit vodilja“, rekao je Zigman i ranije, na posljednjoj pressici uoči odlaska Nine na Eurosong.  Ninine cipele je dizajnirao poznati hrvatski dizajner obuće Ivan Ledenko.

Ovogodišnji Eurosong moći će se pratiti u dvije polufinalne večeri 10. i 12. svibnja, a završna večer bit će 14. svibnja. HRT prenosi sve tri večeri u izravnome prijenosu na Prvome programu HRT-ai na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) svake večeri s početkom u 21 sat.

Pročitajte više