Žiri iz Tri, dva, jedan - kuhaj! ima jednu želju: provokaciju na tanjuru

Foto: RTL

UKRATKO, žiri bi bio sretniji da su natjecatelji bili hrabriji i svojevoljno promijenili dobiveni recept, pogotovo Ivan Pažanin koji je i ove večeri bio strog u komentarima i ocjenjivanju.

U jelu Lorete i Ivane, koje su kuhale prema receptu Ružice i Barice, Pažaninu je zasmetalo što su Zadranke znale da je šteta rezati lijep komad junećeg filea na trakice, a svejedno su slijepo pratile recept i to učinile.

"Stvarno imam problem s ovim jelom. To se također odnosi i na Ružicu i Baricu. Ne znam kuhate li i kod kuće ovo jelo s junetinom na trakice. Loreta i Ivana, vi ste mogle promijeniti recept i napraviti nešto svoje, bio bih puno sretniji da ste povezali rižu sa začinima iz recepta, a imali ste ih puno. Meni je žao što ste juneći file koristile za ovako nešto. Ni umak nije kompaktan, niti su okusi nešto…", kazao je Pažanin te za "presušene prutiće" dao svega pet bodova (Špiček i Mateja po osam).

No Zadranke se nisu previše žalile na ocjene, svjesne da odgovornost za tu mršavu peticu podjednako dijele s podravskim pucama.

Jezikovu juhu o promjeni recepta slušali su i Davorka i Vjeko. Na kušanje nisu donijeli krastavce, koji su bili navedeni u receptu Josipa i Miroslava. To je žiriju bio temelj za raspravu sa Splićaninom, koji je bio "ljut ko pas" jer ih nije slušao…

"Vjeko, gdje su krastavci? Jesmo li ti rekli da ih staviš sa strane, kao salatu. Da, Doris je rekla da vam je zadatak glavno jelo s prilogom, ali mi smo vam još naknadno savjetovali da promijenite svoj recept i stavite krastavce kao salatu. Na svoja sam uha čuo da vam je Ivan rekao da krastavce servirate sa strane, ne uz krumpir, već kao salatu. Ovako ispada da niste potrošili namirnicu koju imate obavezu potrošiti. Kako ne kužite neke stvari?" prigovarao je Špiček Vjeki jer ne sluša žiri, koji je ovaj izlet obitelji Letica ocijenio s ne baš pohvalnih 13 bodova.

Uz to, Špiček je opisao Andrejinu i Barbarinu pjenicu od brokule kao "najgoru koju je ikada kušao u životu" jer mu se od nje "diže želudac" i nikada je nikome ne bi servirao, dok je u jelu Josipa i Miroslava pronašao ekološku čačkalicu, odnosno riblju kost. Najbolje ocjene večeri, po tri osmice, dobili su ponovno Nikolina i Otto, i to za "interesantan" slatki brancin s hrskavom notom od pileće kožice.

Pročitajte više