Sedam prerano prekinutih života: Tragične i šokantne smrti najpoznatijih glumaca naših prostora

Screenshot: YouTube

BILI SU talentirani, poznati i na vrhuncu karijere, a onda im se život tragično okončao. Ovo su neki od najpoznatijih glumaca s naših prostora čiji su životi prerano završili.

Sonja Savić

Jedna od najpoznatijih glumica bivše Jugoslavije umrla je 23.9.2008. godine od predoziranja heroinom i morfijem u 47. godini života. Sonja je glumila u 50 filmova jugoslavenske, slovenske i srpske produkcije, a među najpoznatijima su "Una", "Šećerna vodica", "Davitelj protiv davitelja" i "Balkanski špijun".

Ivan Brkić

Vinkovčanin je preminuo u Zagrebu 5.9.2015. godine u 56. godini života nakon kratke i teške bolesti. Osim mnogih kazališnih uloga, glumio je u nekim od naših najpoznatijih filmova poput "Kako je počeo rat na mom otoku", "Blagajnica hoće ići na more" i "Metastaze", a ostao je poznat i po ulogama u televizijskim serijama "Loza" i "Stipe u gostima".

Slobodan Đurić

Jedan on najomiljenijih jugoslavenskih glumaca poginuo je 22.12.1976. godine u 32. godini života kad se vraćao sa zabave. Zajedno s ton majstorom Dragoslavom Tošićem poginuo je u automobilskoj nesreći kada su se vozili neosvijetljenom ulicom i sletjeli u provaliju. Slobodan je ostao zapamćen po ulogama u mnogobrojnim filmovima među kojima je najpoznatiji po filmu "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo".

Dolores Lambaša

Iako poznata po mnogobrojnim ulogama u televizijskim serijama poput "Ruža vjetrova", "Zauvijek susjedi", "Dobre namjere" i "Najbolje godine", ostala je poznatija po ljubavnoj vezi s Josipom Radeljakom i brojnim skandalima koji su se vezali uz ovaj odnos. Tragično je poginula u automobilskoj nesreći 23. listopada 2013. godine kada se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda. Automobil se velikom brzinom zabio u stražnji dio drugog automobila, a glumica je izletjela iz vozila i preminula od posljedica ozljeda u 32. godini života.

Predrag Vušović

Hrvatski glumac preminuo je 17. veljače 2011. godine u 51. godini života od posljedica moždanog udara. Poznata je i njegova duga i mučna ovisnost o alkoholu zbog čega je bolovao i od ciroze jetre. Pamtimo ga po filmovima "Kako je počeo rat na mom otoku" i "Maršal", ali i televizijskim ulogama u serijama "Bitange i princeze" i "Odmori se, zaslužio si".

Dušan Pekić

Mladi srpski glumac poznat po ulozi Pinkija u kultnom filmu "Rane" tragično je preminuo 2000. godine kad je imao samo 19 godina. Dušan je preminuo dok je služio vojni rok, a u obdukcijskom nalazu je pisalo da je umro od "posljedica gušenja zbog udisanja želučanog sadržaja".

Ena Begović

Bivša supruga Josipa Radeljaka tragično je poginula 15. kolovoza 2000. godine u 40. godini života kada je zajedno s obitelji krenula na ručak kod prijatelja na Braču. Nakon što je Josipov sin Leo automobilom nagazio na kamen i razbio maglenku, Josip je htio preuzeti volan te su izašli iz auta. U tom trenutku automobil je počeo nekontrolirano kliziti unazad i završio u provaliji. Ena je zadobila povrede glave zbog kojih je preminula, a po službenom izvješću za nesreću je bio kriv neispravan mjenjač. Glumila je u mnogobrojnim predstavama u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje je odigrala više od 20 glavnih uloga i snimila više od deset filmova. U dvadesetogodišnjoj karijeri dobila je niz priznanja i nagrada, a ostala je zapamćena kao jedna od najljepših hrvatskih glumica.

Pročitajte više