Znamo, ne slušate cajke. Provjerite koje sve strane zvijezde dolaze u Hrvatsku 2024.

Foto: EPA

ISPRATILI smo 2023. godinu, koju je u Hrvatskoj, između ostalog, obilježio strah od - cajki. Odlučili smo stoga provjeriti tko sve nastupa u Lijepoj Našoj 2024., s tim da smo izdvojili samo one glazbenike koji ne pjevaju cajke. Naime, Hrvati, poznato je, ne slušaju cajke.

Severina

Od domaćih zvijezda velike će koncerte imati Severina. Pjevačica stiže u Rijeku 10. veljače, a potom i u Zadar. Koncerti su u sklopu aktualne turneje, tijekom koje je Severina pjevala u Osijeku i Varaždinu. U Zadar, u dvoranu Višnjik, Seve se vraća nakon sedam godina, a u Rijeku, u Dvoranu mladosti, nakon čak 11 godina. 

Josipa Lisac

Josipa Lisac zaokružit će ciklus obilježavanja 50 godina od izlaska albuma Dnevnik jedne ljubavi koncertom u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu, 17. veljače 2024. godine. U Dom sportova vraća se nakon devet godina, a veliki koncert pada tradicionalno na Valentinovo i Josipin rođendan. 

Brkovi

Zagrebačka punk folk wellness atrakcija Brkovi kroz cijelu 2024. obilježavat će velikih 20 godina benda nizom koncerata diljem regije i šire. Prvi će imati 2. ožujka u Pogonu kulture u Rijeci. Drugi je onaj na domaćem terenu -  7. rujna 2024. godine nastupit će na stadionu Šalata.

Ed Sheeran

Ed Sheeran prvi put dolazi u Hrvatsku, i to na zagrebački Hipodrom 10. kolovoza 2024. godine. Interes za ulaznice je očekivano golem. U prvom danu rasprodano je 80 posto karata, a trenutno su ostale samo ulaznice za stajanje.

Bob Geldof

Sir Bob Geldof i njegovi The Boomtown Rats sljedećeg proljeća dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture. Legendarni Bob Geldof, jedna od najznačajnijih figura punk i new wave scene, i njegov bend pred zagrebačku publiku stižu u petak, 26. travnja.

Avril Lavigne

U Hrvatsku stiže i - Avril Lavigne. 17. lipnja 2024. godine kraljica pop-punka nastupit će u pulskoj Areni. Bit će to njen prvi nastup u Hrvatskoj, a stiže u sklopu turneje albuma Love Sux, kojim se ova globalno poznata glazbenica vratila svojim punk korijenima. 

Sting

Dobitnik 17 Grammyja i jedan od omiljenih umjetnika današnjice Sting vraća se u Hrvatsku, gdje će održati poseban koncert u sklopu svoje svjetske turneje u zagrebačkoj Areni 27. svibnja 2024. godine. Na pozornici će mu se pridružiti njegov rock bend, a Fields of Gold, Roxanne, Every Breath You Take, Message in a Bottle samo su neki od hitova koje će izvesti.

Corey Taylor

Jedan od najistaknutijih metal vokala ovog stoljeća, frontman metal atrakcije Slipknot premijerno dolazi na naše prostore sa svojim solo projektom. Corey Taylor klupski koncert trebao je održati u Tvornici kulture 6. lipnja 2024., no s obzirom na to da su se ulaznice rasprodale u četiri dana, koncert je prebačen na Šalatu.

Datum ostaje isti. Ovo će mu ujedno biti prvi put u Hrvatskoj. Na turneji i na nastupu u Zagrebu promovirat će svoj samostalni album CMF2.

Queens Of The Stone Age

Jedan od najvećih rock bendova posljednjih desetljeća Queens Of The Stone Age dolazi na zagrebački stadion Šalatu 23. srpnja 2024. u sklopu velike svjetske turneje, koja prati aktualan album In Times New Roman. 

Simple Minds

Legendarni škotski rock bend Simple Minds, predvođen Jimom Kerrom, prvi put stiže u pulsku Arenu 3. srpnja 2024. Miljenici domaće publike nastupit će na najspektakularnijem koncertnom prostoru na otvorenom u Hrvatskoj.

Lenny Kravitz

Nakon punih 13 godina jedan od najdugovječnijih glazbenika današnjice vraća se pred hrvatsku publiku. Američka rock zvijezda Lenny Kravitz nastupit će u pulskoj Areni 28. srpnja 2024. godine u sklopu velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour. 

Hozier 

U Hrvatsku prvi put stiže Hozier, poznat po svom hitu Take Me To Church. Nastupat će na INmusic festivalu 2024. godine, koji će se održati od 24. do 26. lipnja. 

Artbat, Iniko, Hot Since 82, Deborah De Luca...

Umaški Sea Star festival predstavio je prve izvođače svog narednog izdanja. U Hrvatsku tako stižu elektronski dvojac Artbat, umjetnici nove generacije Iniko, britanski producent i DJ Hot Since 82, techno zvijezda Deborah De Luca te grupe Joker Out i Buč Kesidi.

Šesto izdanje festivala održava se od 23. do 26. svibnja 2024. u umaškoj laguni Stella Maris. Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak, 24. svibnja, i subota, 25. svibnja, dok su četvrtak i nedjelja rezervirani za Welcome Day i After party.

Pročitajte više