Znanstvenici tvrde da bi savršen muškarac trebao biti ovakav

Foto: Giphy/Guliver Image/Getty Images

IAKO se pojam savršenstva razlikuje od osobe do osobe, znanstvenici su ipak pokušali pronaći neke fizičke karakteristike koje bi trebao imati savršen muškarac.

BrightSide je zato sastavio listu od 10 predispozicija koje bi muškarcima trebale povećati šanse kod žena, i to prema znanstveno utemeljenim činjenicama.

10. Debele obrve i brada kvadratnog oblika

Istraživanja su pokazala da žene preferiraju ovakve muškarce kada razmišljaju o dugoročnim vezama. 

<br>

9. Neobrijana brada

Znanstvenici su proveli istraživanje u kojem su žene trebale ocijeniti muškarce prema bradi. Između obrijanih i neobrijanih muškaraca, žene su radije birale one s gusto bradom jer tu karakteristiku povezuju s muževnošću.

8. Ožiljci

Vjerovali ili ne, neka istraživanja su pokazala da žene više padaju na muškarce s ožiljcima na licu. Neke žene su odmah pretpostavile da su ožiljci rezultat nasilja pa su im tako primamljiviji bili oni čiji su ožiljci izgledali kao da ih je prouzrokovao metak nego primjerice pad s bicikla.

7. Sramežljiv osmijeh

Žene vole kada muškarci imaju sramežljiv, nenapadan smiješak. Znanstvenici misle da je ovo razlog zašto žene vole "opake dečke". 

6. Godine

Ako žena mora birati između muškarca svoje dobi i onog malog starijeg, uglavnom će odabrati onog starijeg, pokazala su istraživanja. S godinama povezuju mudrost, iskustvo i veće samopouzdanje. Znanstvenici ovo zovu "George Clooney efekt".

<br>

5. Štedljivost

Čini se da žene preferiraju štedljive muškarce (i ne zato što pretpostavljaju da imaju mnogo ušteđenog novca). Takvi muškarci ostavljaju dojam samokontrole i to im daje na atraktivnosti.

4. Ljubimci

Žene padaju na muškarce s ljubimcima jer smatraju da će se takvi muškarci znati brinuti i o njima i djeci. 

3. Crvena odjeća

Baš kao što muškarci padaju na žene u crvenom, tako i žene padaju na muškarce koji nose odjeću ove boje. 

2. Glazbeni instrument 

U istraživanju u kojem su trojica muškarca tražila broj od žene, od čega je jedan bio praznih ruku, drugi je imao sportsku torbu, a treći glazbeni instrument, 35 posto žena koje je pitao "glazbenik", dalo je broj. Tipu koji nije imao ništa u rukama broj je dalo 14 posto žena koje pitao, a "sportašu" 9 posto.

1. Smisao za humor

Slično istraživanje s brojem napravljeno je i u ovo slučaju, samo je riječ bila o muškarcima koji su prije pitanja zbijali šale. Žene su prije davale brojeve tipovima koji su se šalili, nego onima koji nisu.

<br>

Pročitajte više