Znanstvenik iz SAD-a rekao da ne postoji život nakon smrti i naljutio vjernike

Screenshot: YouTube

SEAN CARROLL, profesor fizike na uglednom kalifornijskom institutu za tehnologiju, život je posvetio proučavanju zakona fizike. Nedavno je u svom znanstvenom radu napisao: "Bilo koja forma života nakon smrti nije moguća. To se prkosi sa znanošću", piše Daily Star.

"Zakoni svemira jednostavno ne dopuštaju da odvojimo našu svijest od tijela nakon smrti. Sve u našem svijetu možemo objasniti znanošću i zakonima fizike", napisao je u magazinu Scientific American.

Kaže da se život poslije smrti kosi sa svime s čime su znanstvenici upoznati. 

"Tvrdnje da neka forma naše svijesti može preživjeti fizičku smrt i propast tijela se kose sa svim što znamo. Ne postoji način kako bi informacije, emocije i ostale stvari pohranjene u našim umovima mogle 'nastaviti dalje'. Vjera u život nakon smrti, da to blago kažem, zahtjeva postojanje potpuno drugačijih prirodnih zakona od onih s kojima smo upoznati", piše u radu.

Izjavama razljutio vjernike

"Jednom kad znanstveni svijet prihvati ovu tezu, onda možemo kako treba istraživati kako djeluje ljudska svijest", zaključuje Carroll. Nakon objave njegovog rada brojni su korisnici Twittera komentirali njegove izjave, koje su, čini se, razljutile vjernike. 

"Mislim da će se dr. Sean Carroll prilično iznenaditi kad dođe njegovo vrijeme", "Fizičar tvrdi da je život nakon smrti znanstveno nemoguć. Ok, Einstein, Sunce, zvijezde i život na ovoj planeti je znanstveno nemoguć, ali to se dogodilo. Pitanje je kako i zašto? Na to nijedan znanstvenik ne može odgovoriti", "Sjećam se da Sean Carroll vjeruje u Multiverzum, za što ne postoji niti jedan empirijski dokaz", pišu ljudi.

Pročitajte više