Znate li što je 3R? Otkrijte proizvode Love Beauty & Planet i saznajte!

Foto: Press

EKOLOŠKA osviještenost, održivost, recikliranje i zero waste način života goruće su teme 21. stoljeća, a okrenuti toj svijesti, stanovnice Zemlje postaju sve više eko orijentirani. Provođenje zelene politike važno je za kreiranje budućih naraštaja i život na Zemlji uopće, pa nije neobično da se postavljaju neka nova pravila od globalne važnosti. Ovdje se svakako uključuje i 3R ili "Reduce", "Reuse" i "Recycle".

Na prvom mjestu ciklusa je "Reduce", a odnosi se na smanjivanje ljudske potrebe za nagomilavanjem uvijek novih i često jeftinijih stvari koje ili nemaju svrhu ili im je kvaliteta upitna. Umjesto nekoliko prijevoznih sredstava odaberite jedno koje vas nikad neće iznevjeriti, poput kvalitetnog električnog bicikla. Umjesto aparata za pravljenje pjene, aparata za moku i još desetak uređaja koji vam pomažu pripremiti omiljeni jutarnji napitak, priuštite si jedan konkretniji aparat s raznim opcijama. Na kraju krajeva, odaberite jedan dobar šampon i jedan kvalitetan regenerator za kosu koji vas neće iznevjeriti, poput linije proizvoda za njegu kose Love Beauty & Planet. No, osim što su nježni i u istom trenutku snažni prema kosi, Love Beauty & Planet šamponi i regeneratori zamjenjuju većinu proizvoda za kosu te se s lakoćom ispiru, pa ćete i uštedjeti vodu prilikom pranja kose. 

Drugo mjesto zauzima proces "Reuse". Kako u beauty industriji jača pitanje skladištenje i recikliranje praznih bočica proizvoda nakon korištenja, brand Love Beauty & Planet se pozabavio upravo ovim pitanjem. Razmislite o prenamjeni praznih bočica ili kutijica nakon što iskoristite omiljeno mlijeko ili maslac za tijelo. Prazne bočice Love Beauty & Planet proizvoda s lakoćom se mogu pretvoriti u vaze ili posudice za uredski pribor, dok će kutijice potrošenog maslaca za tijelo s lakoćom postati vaze za sukulente ili kutijice za nakit.

Zadnji, ali ne i najmanje bitan korak u procesu upravljanja otpadom je faza "Recycle". Ako nećete prenamijeniti stare ambalaže šampona, regeneratora ili drugih proizvoda za njegu kose i kože, pobrinite se da ih pravilno reciklirate. Upravo su Love Beauty & Planet bočice izrađene od reciklirajuće plastike kako bi se potaknula svijest konzumenata da nastave taj proces recikliranja proizvoda.

Pročitajte više